Αδ. Γεωργιάδης: Τηλεφώνησα στη γιατρό που είχε γράψει 18.000 φάρμακα μόνο τον Αύγουστο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αδ. Γεωργιάδης: Τηλεφώνησα στη γιατρό που είχε γράψει 18.000 φάρμακα μόνο τον Αύγουστο
Στο ζήτημα των γιατρών που υπερσυνταγογραφούν επανήλθε, σε παρέμβασή του στο Action24, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μιας γιατρού από τη Μυτιλήνη που βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα με τους πιο παραβατικούς γιατρούς.

Στο ζήτημα των γιατρών που υπερσυνταγογραφούν επανήλθε, σε παρέμβασή του στο Action24, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μιας γιατρού από τη Μυτιλήνη που βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα με τους πιο παραβατικούς γιατρούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η συγκεκριμένη γιατρός τον Αύγουστο είχε συνταγογραφήσει δεκάδες χιλιάδες φάρμακα, μεγάλης αξίας.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, πήρε στο κινητό που είχε η ΗΔΙΚΑ και δεν το σήκωσε κανείς. Μετά κάλεσε στο Κέντρο Υγείας στο οποίο υπηρετούσε και ο διευθυντής τού έδωσε το τηλέφωνο του σπιτιού της γιατρού.

«Δεν νομίζω να μην κατάλαβε γιατί την έψαχνα. Της είπα «αγαπητή γιατρέ, μου έχουν φέρει τα συστήματα που εγκαταστήσαμε κατά της απάτης τους πρώτους σε παραβατικότητα γιατρούς στη χώρα και είστε η πρώτη με διαφορά» είπε ο υπουργός Υγείας. «Βλέπω ότι έχετε γράψει τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα στον κ. τάδε, μόνο για τον Αύγουστο, τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μία κυρία 14 ετών και τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μία κυρία 12 ετών» ανέφερε στη γιατρό. Εκείνη του απάντησε πως πρόκειται για τον άνδρα της και τα παιδιά της.

«Βλέπαμε συνταγές γραμμένες από τις 9 το βράδυ έως τις 4 το πρωί, όταν το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό. Η κυρία δεν ήταν εκεί, από το σπίτι της τα συνταγογραφούσε». Της είπα, «μα, έχετε κόρη που παίρνει 3 διαφορετικές στατίνες στα 14 της; Και μου λέει, πολύ τρακαρισμένη, έχει μια πάρα πολύ σοβαρή πάθηση, αλλά μην ανησυχείτε δεν θα ξανασυμβεί. Της είπα, δεν ήξερα ότι είχα και θεραπευτικές ιδιότητες, δηλαδή έχει τη σοβαρή πάθηση και τώρα που σας πήρα έγινε καλά;».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, η συγκεκριμένη γιατρός είχε γράψει στα τρία ΑΜΚΑ 17.000-18.000 φάρμακα μόνο τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ πάνω από 1.100 γιατροί στο πλαίσιο των ελέγχων για υπερσυνταγογράφηση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider