Η Χαμάς επιβεβαίωνει τον θάνατο του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Χαμάς επιβεβαίωνει τον θάνατο του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ
Γιαχία Σινουάρ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, αρχιτέκτονας των επιδρομών της οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2023 στο νότιο Ισραήλ που έγιναν η πλέον αιματηρή ημέρα στην ιστορία της χώρας, σκοτώθηκε στη μάχη, δήλωσε σήμερα ο Χαλίλ Αλ-Χάγια

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, αρχιτέκτονας των επιδρομών της οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2023 στο νότιο Ισραήλ που έγιναν η πλέον αιματηρή ημέρα στην ιστορία της χώρας, σκοτώθηκε στη μάχη, δήλωσε σήμερα ο Χαλίλ Αλ-Χάγια, δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς στη Γάζας και βασικός διαπραγματευτής της οργάνωσης.

«Θρηνούμε τον θάνατο του μεγάλου ηγέτη, του μάρτυρα αδελφού, Γιαχία Σινουάρ, Αμπού Ιμπραχίμ», δήλωσε ο Χαλίλ Αλ-Χάγια, αξιωματούχος της Χαμάς με έδρα το Κατάρ, σε βίντεο που μεταδόθηκε στο Al Jazeera.

Σημειώνεται ότι ο Σινουάρ ήταν γνωστός και ως Αμπού Ιμπραχίμ.

Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια τόνισε ότι ο θάνατος του Σινουάρ απλώς θα «ενδυναμώσει» την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση και την αντίστασή της.

Παράλληλα δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα επιστρέψουν μέχρι να σταματήσει η «επιθετικότητα» στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα και να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Σημειώνεται πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου που ξεκίνησε πέρυσι εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Στο χθεσινό του πρώτο διάγγελμα είχε προειδοποιήσει ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει τελειώσει και το Ισραήλ θα συνεχίσει, μέχρι την επιστροφή των ομήρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Το Ισραήλ έστειλε κι άλλα στρατεύματα στο βόρειο τμήμα του θύλακα

Ο ΟΗΕ καταγέλλει τακτικές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη που «προσομοιάζουν με πόλεμο»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider