Επίθεση με drone της Χεζμπολάχ εναντίον της κατοικίας του Νετανιάχου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επίθεση με drone της Χεζμπολάχ εναντίον της κατοικίας του Νετανιάχου
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Απόπειρα απάντησης από τη Χεζμπολάχ αποτελεί η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος προς την περιοχή που βρίσκεται η κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εκτοξεύθηκε εναντίον της ιδιωτικής κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, μετά την ανακοίνωση από τις ένοπλες δυνάμεις ότι ένα drone προερχόμενο από το Λίβανο έπληξε μια «δομή» σ' αυτή την παραλιακή πόλη του κεντρικού Ισραήλ.

«Ένα drone εκτοξεύθηκε προς την κατοικία του πρωθυπουργού στην Καισάρεια. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί και το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του Νετανιάχου.

Δεν είναι σαφές αν η κατοικία είναι η «δομή» στην οποία είχαν αναφερθεί νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, ήδη εδώ και καιρό για λόγους ασφαλείας, τόσο ο Μ. Νετανιάχου, όσο και η οικογένειά του δεν διαμένουν εκεί.

Διευκρίνησε ότι το drone δεν έπληξε την πρωθυπουργική οικία, αλλά εκτιμάται ότι η ενέργεια αυτή δείχνει προσανατολισμό κλιμάκωσης από τη Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε χαρακτηριστικά… «Σειρήνες ήχησαν σε στρατιωτικές βάσεις στο Γκλιλότ, βόρεια του Τελ Αβίβ, μετά τη διείσδυση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το Λίβανο. Παρακολουθήσαμε τη διέλευση τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Λίβανο, δύο από τα οποία αναχαιτίστηκαν και το τρίτο συνετρίβη σε κτίριο στην Καισάρεια».

Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα βορείως της Βηρυτού

Την ίδια ώρα στο Λίβανο το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο δύο ανθρώπων από ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο αυτοκίνητο στην Τζουνιέχ, βορείως της Βηρυτού.

«Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού σε όχημα στην Τζουνιέχ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ διευκρίνισε ότι το πλήγμα πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με το βόρειο Λίβανο.

Μέχρι στιγμής το Τελ Αβίβ δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαμενεΐ: Η Χαμάς «είναι και θα παραμείνει ζωντανή»

Αποκάλυψη Reuters: Το «φονικό σάντουιτς» που ακρωτηρίασε την Χεζμπολάχ - Η σχέση της Μοσάντ με τους βομβητές

Μπάιντεν: Διακρίνει μία ευκαιρία για πιθανό τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider