Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» του τοπικού προγράμματος CLLD/Leader, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020.
Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 18:30, στο κτήριο Κλάπα (Ράλλη Περικλή 14) στην Κορώνη η ενημερωτική ημερίδα.
Θα αναπτυχθούν τα θέματα:
1. Καλλιέργεια της ελιάς στην κλιματική αλλαγή και ειδικά μετά από περίοδο ανομβρίας
2. Προβλήματα νομοθεσίας (πλαστικοποιητές, επιμολυντές MOSH/MOAH) και τρόποι αντιμετώπισης
3. Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και δημιουργία επισκέψιμων χώρων γευσιγνωσίας
Η εκδήλωση διεξάγεται με την βοήθεια του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης και των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και απευθύνεται σε παραγωγούς/μεταποιητές ή και λοιπούς επαγγελματίες στο χώρο του ελαιολάδου, σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας -εστίασης αλλά και σε καταναλωτές.