Γεωργιάδης: Οι ογκολογικοί ασθενείς θα υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις όποτε είναι αναγκαίο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Οι ογκολογικοί ασθενείς θα υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις όποτε είναι αναγκαίο
Στην αποκατάσταση μιας «σοβαρής αδικίας» που ταλαιπωρούσε τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην αποκατάσταση μιας «σοβαρής αδικίας» που ταλαιπωρούσε τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε στη Βουλή, «βάσει παλαιότερης εσφαλμένης διοικητικής οδηγίας, οι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς είχαν δικαίωμα σε αιματολογικές εξετάσεις μόνο ανά 20 μέρες. Αυτό δημιουργούσε τεράστια προβλήματα σε ασθενείς, που σύμφωνα με την κλινική τους εικόνα, είχαν ανάγκη για συχνότερη παρακολούθηση, και το αποτέλεσμα ήταν να χρεώνονται από την τσέπη τους την διαφορά των εξετάσεων».

«Επειδή αναγνώρισα αυτή την αδικία, με απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγη ώρα στο ΦΕΚ, οι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις όσο συχνά το κρίνει αναγκαίο ο θεράπων ιατρός τους, ακόμα και επί καθημερινής βάσεως. Με αυτό τον τρόπο λύνουμε ένα πρόβλημα αρκετών ετών το οποίο ταλαιπωρούσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας, που ήταν βαριά ασθενείς. Το μόνο που έχω να τους πω, είναι ότι λυπούμαι που δεν μπορούσα να το λήξω αυτό γρηγορότερα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επεξεργάστηκαν το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας στον χώρο της Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Η καθημερινότητα των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά πρέπει να βελτιωθεί άμεσα

Πόθεν Έσχες: Στον εισαγγελέα 9.247 υποθέσεις φυσικών προσώπων που δεν υπέβαλαν δήλωση την τελευταία πενταετία

Θεοδωρικάκος: Δεν θα υπάρξει φέτος «Καλάθι του Νονού»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider