Μήνυση κατά του Τραμπ κατέθεσε το CNN

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυση κατά του Τραμπ κατέθεσε το CNN
Μήνυση κατά του Αμερικανού προέδρου και κάποιων από τους βοηθούς του κατέθεσε το CNN ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της διαπίστευσης του ανταποκριτή του Λευκού Οίκου, Τζιμ Ακόστα.

Η μήνυση έρχεται μετά την αναστολή της διαπίστευσης του Ακόστα την περασμένη εβδομάδα και ισχυρίζεται ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα βάσει της Πρώτης και Πέμπτης τροπολογίας τόσο του ίδιου του δημοσιογράφου όσο και του μιντιακού κολοσσού.

Η μήνυση κατατέθηκε την Τρίτη το πρωί στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον με ενάγοντες τον Τζιμ Ακόστα και το CNN. Αποδίδονται κατηγορίες σε έξι άτομα: Στον Τραμπ, του επικεφαλής του προσωπικού, Τζον Κέλι, η Εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Σάντερς, ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου για το Τμήμα Επικοινωνίας, Μπιλ Σάιν, ο διευθυντής των Μυστικών Υπηρεσιών, Τζόζεφ Κλάνσι και ο υπάλληλος που πήρε της διαπίστευση του Ακόστα την περασμένη Τετάρτη, Τζον Ντο.

Την περασμένη Τετάρτη, λίγο μετά το «μπλόκο» στον Ακόστα κατά την είσοδό του στον Λευκό Οίκο, η Σάρα Σάντερς υπερασπίστηκε την πρωτοφανή αυτή κίνηση λέγοντας ότι ο δημοσιογράφος είχε συμπεριφερθεί «απρεπώς» κατά τη συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ. Το CNN και πολλές ομάδες υποστήριξης της δημοσιογραφίας ζήτησαν να αρθεί η απαγόρευση εισόδου στον Ακόστα.

Την Παρασκευή, το CNN έστειλε επιστολή στον Λευκό Οίκο ζητώντας επισήμως να επιστραφεί η διαπίστευση στον Ακόστα και προειδοποίησε με πιθανή αγωγή σε διαφορετική περίπτωση.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη το πρωί, το CNN ζητάει προκαταρκτική εξέταση όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να μπορέσει ο Ακόστα να επιστρέψει άμεσα στον Λευκό Οίκο και μια δικαστική απόφαση ώστε να μην μπορεί ο Λευκός Οίκος να ανακαλέσει ξανά τη διαπίστευση του δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider