Λευκός Οίκος: Έχασε και αυτή την προθεσμία – Δεν έδωσε τα φορολογικά στοιχεία του Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λευκός Οίκος: Έχασε και αυτή την προθεσμία – Δεν έδωσε τα φορολογικά στοιχεία του Τραμπ
Για ακόμα μια φορά ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Οικονομικών δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα φορολογικά στοιχεία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Παράταση μέχρι τις 6 Μαΐου ζήτησε ο Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, καθώς για ακόμα μια φορά ο Λευκός Οίκος δεν κατάφερε να τηρήσει τη προθεσμία που του είχε τεθεί, για την παράδοση των φορολογικών στοιχείων του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με τον Μνούτσιν, ο λόγος του αιτήματος παράτασης είναι πως το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Λόγω σοβαρών ερωτήσεων για τη νομική πλευρά του αιτήματος και των σοβαρών συνεπειών που θα έχει η αποκάλυψη των στοιχείων αυτών για την ιδιωτικότητα του φορολογούμενου - Ντόναλντ Τρα, το υπουργείο Οικονομικών συζητά με το υπουργείο Δικαιοσύνης» έγραφε στην επίσημη επιστολή του ο Στίβεν Μνούτσιν.

Να θυμίσουμε η επιτροπή του Κογκρέσου, μετά από αίτημα των Δημοκρατικών, έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη λογιστική εταιρεία που διαθέτει τα στοιχεία του Αμερικανού προέδρου την παράδοση των οικονομικών αρχείων σε βάθος μιας δεκαετίας, με σημείο αναφοράς τις επιχειρήσεις Τραμπ, το καταπίστευμα του που τελεί υπό αναίρεση, αλλά κι άλλα στοιχεία για την επιχειρηματική του δράση.

Σύμφωνα με το MarketWatch, στην σύντομη ανακοίνωση που έκανε την Τρίτη, ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Ρίτσαρντ Νιλ, δεν αποκάλυψε το επόμενο του βήμα.

«Το απόγευμα (της Τρίτης) ο Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών με ενημέρωσε, για ακόμα μια φορά ότι η IRS δεν θα μπορέσει να τηρήσει την προθεσμία για το αίτημα μου. Σκοπεύω να πραγματοποιήσω συμβούλιο για να καθορίσω το επόμενο μου βήμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider