Τσίπρας: Στις 10 Ιουνίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Στις 7 Ιουλίου εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Στις 10 Ιουνίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Στις 7 Ιουλίου εκλογές
Στις 10 Ιουνίου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας ώστε να τον ενημερώσει για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 7 Ιουλίου.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ώστε να τον ενημερώσει για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και τη διάλυση της Βουλή όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη ΕΡΤ, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα «θρίλερ» ως προς την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, απλώς υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευθούν τη δημοκρατική του ευαισθησία.

Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός λαμβάνει το μήνυμα των εκλογών και επισπεύδει τις εθνικές κάλπες μετά από ευρωπαϊκές εκλογές.

  • Κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου μέχρι το 2020

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2020 την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, και κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή και να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως και τους ποινικούς κώδικες. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «χάρη στην απόδοση της οικονομίας, είχαμε τη δυνατότητα να μην εφαρμόσουμε τη μείωση συντάξεων που ήθελε το ΔΝΤ. Έτσι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολογήτου».

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου είπε ότι οι θεσμοί και οι εταίροι γνωρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης και είναι συμφωνημένο.

  • Στο αν υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού ο κ. Τσίπρας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο δηλώνοντας πως η ελληνική οικονομία έχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης «επιβλήθηκε από αυτούς που σήμερα παρουσιάζονται ως δήθεν λυτρωτές της». Είπε ότι η συσσωρευμένη κόπωση και επιβάρυνση της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, ήρθε να εμφανιστεί στην πρώτη αναμέτρηση στις ευρωεκλογές. Εμείς θα επιχειρήσουμε να γίνει ουσιαστικός προγραμματικός διάλογος παρότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να το αποφύγει, είπε. Εμείς έχουμε εξαγγείλει μείωση φόρων, πρόσθεσε και κατηγόρησε τη ΝΔ για κρυφή ατζέντα που ενίοτε ξεφεύγουν στοιχεία της από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider