Insider Trading: Τι μάθαμε για την ταινιοθήκη του Mega, το fund του Νίκου Καραμούζη και τις νέες τραπεζικές αγωνίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για την ταινιοθήκη του Mega, το fund του Νίκου Καραμούζη και τις νέες τραπεζικές αγωνίες
Ο “Insider” αποκαλύπτει το ντέρμπι για την ταινιοθήκη του Mega, τι συμβαίνει στο fund του Νίκου Καραμούζη και γιατί οι τραπεζίτες αγωνιούν για την Thomas Cook.

Ντέρμπι για την ταινιοθήκη του Mega

Σε μεγάλο ντέρμπι μεταξύ καναλαρχών εξελίσσεται η υπόθεση του πλειστηριασμού της ταινιοθήκης του Mega. Όπως μου λένε, η διαδικασία έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο, μετά και την πρόταση Μαρινάκη για την εξαγορά της Forthnet/Nova. Έτσι, όποιος από τους μνηστήρες καταφέρει να πάρει την «προίκα» του Μεγάλου Καναλιού θα αποκτήσει ένα ακόμα σημαντικό όπλο στη μάχη της τηλεθέασης, τόσο στην ελεύθερη όσο και στη συνδρομητική τηλεόραση. Όπως μου λένε, Μαρινάκης αλλά και Σαββίδης έχουν κάθε λόγο να «χτυπήσουν» τον πλειστηριασμό, ενώ και οι υπόλοιποι καναλάρχες δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους. Και βέβαια οι τράπεζες «τρίβουν τα χέρια τους», προσδοκώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό.

Προχωρά το fund του Νίκου Καραμούζη

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται όπως μαθαίνω το fund που ετοιμάζει ο Νίκος Καραμούζης. Όπως μου λένε, ο πολυπράγμων τραπεζίτης βρίσκεται στην τελική ευθεία, έχοντας ήδη εξασφαλίσει σημαντικά κεφάλαια, αλλά και τη συνεργασία του Κωνσταντίνου Καραφωτάκη, ενός από τους πιο δυνατούς μάνατζερ στην αγορά. Μέχρι στιγμή έχει εξασφαλίσει περί τα 50 εκατ. ευρώ και από τη στιγμή που θα αποφασίσει να «πατήσει γκάζι» το ποσό μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί, καθώς –όπως μαθαίνω- πέραν από την EBRD, θα μπουν στο fund και οι τράπεζες αλλά και μεγάλοι ιδιώτες επενδυτές που πιστεύουν στο δίδυμο Καραμούζη-Καραφωτάκη.

Τραπεζικές αγωνίες για τα ξενοδοχεία

Δεν ξεκίνησε καλά η βδομάδα (και) για τις τράπεζες μετά την πτώχευση της Thomas Cook. Όπως μαθαίνω, στα γραφεία των τραπεζιτών η αγωνία είναι διάχυτη, όχι μόνο για τα δάνεια της ίδιας της εταιρείας, αλλά και για την ευρύτερη επίπτωση στον κλάδο. Και αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα, οι τράπεζες έδιναν μαζικά μεγάλα δάνεια σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, θεωρώντας ότι είναι τα πιο ασφαλή στην κατηγορία τους. Μετά τα μαντάτα όμως από την Thomas Cook, πολλοί είναι εκείνοι που ήδη άρχισαν να το ξανασκέφτονται.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider