Σε νέα εποχή περνά η Αίγλη Ζαππείου, αφού αλλάζει χέρια και περνά σε νέους ιδιοκτήτες.
Κατά τις πληροφορίες, ο πολυχώρος της Αίγλης Ζαππείου θα περάσει από την οικογένεια Κοντομηνά, στην κατοχή δύο πολύ γνωστών επιχειρηματιών, του Σάμι Φάις και του Αχιλλέα Κυριακόπουλου.
Υπενθυμίζεται άλλωστε εδώ ότι η Αίγλη, όπως και όλο το Ζάππειο, ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά.
Ο Σάμι Φάις
Ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις είναι ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τα Νike και μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’80 και ’90. Έπειτα από μία περίοδο στην αφάνεια, επανέκαμψε τα τελευταία χρόνια δυναμικά, με μια σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες.
Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, ο Σάμι Φάις «μπαίνει» και στον χώρο των καλλυντικών μετά τη συμφωνία του με την ανερχόμενη ιταλική εταιρεία ΚΙΚΟ Milano.
Σήμερα ο Σάμι Φάις μέσω του ομίλου εταιρειών του δραστηριοποιείται στην αγορά των αθλητικών ειδών, «τρέχει» την αλυσίδα Καλογήρου, ενώ κάνει την είσοδό του και στην αγορά τροφίμων μέσω της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο.
Αχιλλέας Κυριακόπουλος
Ο Αχιλλέας Κυριακόπουλος είναι ιδιοκτήτης της «Παλιάς Αγοράς», του πασίγνωστου εστιατορίου – μπαρ στη Φιλοθέη.
Το όνομα του Αχιλλέα Κυριακόπουλου συνδέεται άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια με μια σειρά εμβληματικών κέντρων εστίασης και διασκέδασης.
Η Αίγλη Ζαππείου
Από το 1904 μέχρι και σήμερα η Αίγλη Ζαππείου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής της Αθήνας.
Στις αρχές του 20ου αιώνα, το «Ζυθεστιατόριον η Αίγλη» συνδέθηκε με τη μικρή Αθήνα της belle epoque και των Βαλκανικών Πολέμων.
Στην εποχή του Μεσοπολέμου και τα μεταπολεμικά χρόνια «σημάδεψε» την κοινωνική ζωή και την καθημερινότητα των Αθηναίων, αποτελώντας έναν κοινωνικό-δημόσιο χώρο με διαστρωματική εμβέλεια.
Στα τραπεζάκια της Αίγλης, «το πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών» όπως έλεγε χαρακτηριστικά μία διαφήμιση της εποχής, συγκεντρώνονταν λόγιοι, καλλιτέχνες και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, για να απολαύσουν τον καφέ ή την πορτοκαλάδα τους.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1910 λειτούργησε ο κινηματογράφος της Αίγλης, ένας από τους πρώτους θερινούς που λειτούργησαν στην Αθήνα.
Η Αίγλη Ζαππείου αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό «σκηνικό» για αυθεντικές εικόνες της παλιάς Αθήνας, που μας τις θυμίζουν πολλές από τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν εκεί…
Σήμερα, ο πολυχώρος της Αίγλης Ζαππείου περιλαμβάνει το Aegli Café, εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, θερινό κινηματογράφο, καθώς και αίθουσες κοινωνικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων.