Σε αναμονή τα καταστήματα παιχνιδιών, αγωνία για τον χριστουγεννιάτικο τζίρο

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναμονή τα καταστήματα παιχνιδιών, αγωνία για τον χριστουγεννιάτικο τζίρο

Με τον κίνδυνο να χαθεί ο φετινός χριστουγεννιάτικος τζίρος βρίσκονται αντιμέτωπα τα καταστήματα παιχνιδιών που βλέπουν τις μέρες του Δεκεμβρίου να περνούν και να συνεχίζουν να μένουν κλειστά.

καταστήματα με εποχικά είδη, με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης θα ανεβάσουν τελικά ρολά στις 7 Δεκεμβρίου, για τις επιχειρήσεις παιχνιδιών ωστόσο η ημερομηνία επαναλειτουργίας παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

Όπως επισημαίνει στο insider.gr ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, ο κλάδος βρίσκεται συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο για το συγκεκριμένο ζήτημα και τα τελευταία μηνύματα που λαμβάνει είναι πως γίνεται προσπάθεια για άνοιγμα προς τις 11 Δεκεμβρίου, εφόσον πάντα οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Για τις επιχειρήσεις παιχνιδιών, ο χριστουγεννιάτικος τζίρος αποτελεί παραδοσιακά το 50- 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών και κάθε μέρα του Δεκεμβρίου που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά θεωρείται καταστροφική.

Ήδη οι επιχειρήσεις μετρούν μεγάλες απώλειες μέσα στο 2020, καθώς «χάθηκε» και η πασχαλινή περίοδος λόγω του προηγούμενου lockdown, με τη βουτιά στον τζίρο να φτάνει τότε έως και το 90%.

Noκ άουτ από τις παραγγελίες τα e-shop

Την ίδια ώρα τα e-shop μεγάλων αλυσίδων βγαίνουν εκτός λειτουργίας καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν τον μεγάλο όγκο παραγγελιών από τους καταναλωτές που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, δώρα και παιχνίδια.

Έτσι μετά το e-shop του Jumbo, το οποίο για μερικές μέρες σταμάτησε να δέχεται νέες παραγγελίες και η αλυσίδα Μουστάκας ενημέρωσε, χθες, Πέμπτη τους καταναλωτές ότι σταματά προσωρινά να δέχεται νέες παραγγελίες στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Ακόμη και όσα ηλεκτρονικά καταστήματα δέχονται παραγγελίες ωστόσο, η αναμονή για τις παραδόσεις είναι τεράστια και φαίνεται πως αρκετοί καταναλωτές θα παραλάβουν τελικά τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, μετά τις γιορτές.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στις υπηρεσίες κούριερ με τις οποίες συνεργάζονται τα καταστήματα καθώς τα συστήματά τους έχουν υπερφορτωθεί από τον όγκο των παραγγελιών όλων των ειδών που διαχειρίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών με επιστολή του στο υπουργείο Ανάπτυξης είχε ζητήσει και ενόψει Χριστουγέννων να επιτραπεί η λειτουργία της υπηρεσίας για παραγγελία ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και παραλαβή από το κατάστημα.

Διαβάστε επίσης:

«Mπλόκαρε» στα e-shop ο σάκος του Αϊ-Βασίλη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider