Folli Follie: Τα νέα θέματα στη Γενική Συνέλευση και οι εκκρεμότητες για τη συμφωνία εξυγίανσης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Τα νέα θέματα στη Γενική Συνέλευση και οι εκκρεμότητες για τη συμφωνία εξυγίανσης
Νέα θέματα προστέθηκαν στην προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου, εξ αναβολής τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, έπειτα από αίτημα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Την ίδια στιγμή η εταιρεία καλείται το αμέσως επόμενο διάστημα τα κλείσει τα «ανοιχτά» μέτωπα που αφορούν στην επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης.

Με τη διοίκηση της Folli Follie να συνεχίζει τις διαδικασίες προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα για την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης το αμέσως επόμενο διάστημα, στις 10 Σεπτεμβρίου τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην εξ αναβολής τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, στην ημερήσια διάταξη προστέθηκαν και νέα θέματα, πέραν όσων είχαν ανακοινωθεί στην αρχική πρόσκληση των μετόχων, κατόπιν αιτήματος του βασικού μετόχου Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος παραμένει προφυλακισμένος, ενώ σύμφωνα με το πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τόσο ο ίδιος όσο η σύζυγός του, Καίτη Κουτσολιούτσου και ο γιος τους, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καθώς και άλλοι 10 κατηγορούμενοι για μία σειρά από κακουργήματα και τη συνολική ζημία που προκλήθηκε από τη δράση τους να εκτιμάται στα 413.078.346,17 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη Γενική Συνέλευση της 10ης Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τρία ζητήματα και συγκεκριμένα: την απώλεια των μετοχών της DUFRY AG, την απόφαση εκκαθάρισης της FFGSOURCING και όλου του υπο-ομίλου Ασίας και τη Συμφωνία Εξυγίανσης με Ομολογιούχους.

Υπενθυμίζεται στην ημερήσια διάταξη ήταν ήδη: η έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2019 – 31.12.2019, έγκριση της συνολικής διαχείρισης της Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατά την χρήση 1.1.2019 – 31.12.2019, και απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας, λήψη απόφασης για απαλλαγή των μελών του (τρέχοντος) Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως σχετικά με την σύνταξη και τον τακτικό έλεγχο των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 1.1.2019 – 31.12.2019, εκλογή Ορκωτών Λογιστών – Ελεγκτών για την χρήση 2020 και καθορισμός της αμοιβής τους, Συζήτηση επί της έκθεσης αποδοχών του οικονομικού έτους 2019 και παροχή συμβουλευτικής ψήφου, έγκριση των πάσης φύσεως αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που καταβλήθηκαν στην χρήση 2019 και παρουσίαση έκθεσης πεπραγμένων από την Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, η νέα διοίκηση της Folli Follie καλείται να κλείσει έως τον Οκτώβριο το πρώτο «μέτωπο» που παραμένει ανοιχτό, αναφορικά με την τροποποίηση της Συμφωνίας Εξυγίανσης και στη συνέχεια την εκ νέου κατάθεσή της. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε δώσει τον Ιούνιο στην εταιρεία προθεσμία 4 μηνών ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις - που αφορούν στη διαγραφή της αναβλητικής αίρεσης ισχύος της Συμφωνίας Εξυγίανσης αναφορικά με την άρση των ποινικής φύσεως δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας- προκειμένου να προχωρήσει στην επικύρωση της Συμφωνίας.

Παράλληλα εξελίξεις αναμένονται και όσον αφορά στον ορισμό του ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των βασικών μετόχων, ώστε η συμφωνία να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχωρά στη συγκεκριμένη κίνηση προκειμένου να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» που προέκυψε μετά την καταψήφιση της συμφωνίας από τους βασικούς μετόχους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Η αίτηση της Εταιρείας ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου με το συγκεκριμένο αίτημα συζητήθηκε στις 16 Ιουνίου και πλέον αναμένεται η σχετική απόφαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider