H επενδυτική φίρμα του Αλ Γκορ «μπήκε» στην Octopus με μερίδιο 13%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H επενδυτική φίρμα του Αλ Γκορ «μπήκε» στην Octopus με μερίδιο 13%
Στην αγορά μετοχών αξίας 483 εκατ. λιρών της βρετανικής Octopus Energy Group προχώρησε η Generation Investment Management, η επενδυτική εταιρεία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

Στην αγορά μετοχών αξίας 483 εκατ. λιρών της βρετανικής Octopus Energy Group προχώρησε η Generation Investment Management, η επενδυτική εταιρεία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Generation Investment Management είναι πλέον κάτοχος του 13% της βρετανικής ενεργειακής εταιρείας, ενώ η κεφαλαιοποίηση της τελευταίας ανέρχεται πλέον σε 3,36 δισ. βρετανικές λίρες, ξεπερνώντας την κεφαλαιοποίηση της Centrica η οποία ανέρχεται στα 3,28 δισ. λίρες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Generation Investment Management, η αρχική τοποθέτησή της στην Octopus θα είναι ύψους 219 εκατ. λιρών, ενώ τον ερχόμενο Ιούνιο η αμερικανική εταιρεία θα αγοράσει εκ νέου μετοχές αξίας 219 εκατ. λιρών.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο εταιρειών έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η ενεργειακή αγορά της Μεγάλης Βρετανίας είναι αντιμέτωπη με μία άνευ προηγουμένου κρίση, με τις αυξήσεις στις τιμές της αγοράς να αποτελεί «βραχνά» για όλες τους παρόχους ενέργειας της χώρας, με επτά από αυτές να έχουν καταρρεύσει από τον Αύγουστο ως σήμερα.

Παράλληλα, σημειώνεται πως οι πάροχοι ενέργειας στη Βρετανία ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 30 όταν τρία χρόνια πριν ήταν περισσότερες από 70.

Σύμφωνα με την Octopus, το ποσό που θα εισρεύσει στα ταμεία της εταιρείας θα κατευθυνθεί προς την προώθηση της παραγωγής πράσινης ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Περισσότερα λουκέτα σε ενεργειακές επιχειρήσεις λόγω των ανατιμήσεων

Ντόμινο πτωχεύσεων στον ενεργειακό κλάδο στη Βρετανία

Διαβεβαιώσεις Τζόνσον για την επάρκεια του φυσικού αερίου στη Βρετανία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider