Vodafone: Προς αρνητική απάντηση για την εξαγορά της ιταλικής θυγατρικής από την Iliad

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone: Προς αρνητική απάντηση για την εξαγορά της ιταλικής θυγατρικής από την Iliad
Vodafone
Ο βρετανικός όμιλος δεν είναι ικανοποιημένος με το ύψος της προσφοράς που κατέθεσε η γαλλική εταιρεία για την εξαγορά της Vodafone Italia.

Ο όμιλος της Vodafone εξετάζει το να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση 13 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η γαλλική Iliad για την εξαγορά της θυγατρικής της στην Ιταλία (Vodafone Italia), σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διοίκηση του ομίλου χαρακτηρίζει μικρό το τίμημα της Iliad.

Ενώ η εταιρεία θέλει μια ενδεχόμενη συνεργασία γα τον κλάδο των ιταλικών τηλεπικοινωνιών, θεωρεί πως τα ενδεχόμενα οφέλη που θα είχε η Iliad από μια τέτοια συνεργασία αξίζουν μεγαλύτερη προσφορά, ανέφεραν πηγές του Bloomberg.

Όπως σημείωνε δημοσίευμα των Financial Times, η προσπάθεια να υπάρξει συσπείρωση στην ιταλική αγορά κινητής τηλεφωνίας, όπου παρατηρείται μεγάλη συμφόρηση, είναι τολμηρή, δεδομένου ότι η Iliad μόλις το 2018 εισήλθε εκεί. Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, η εταιρεία έχει την τέταρτη θέση και το 8% της αγοράς.

Ο όμιλος της Vodafone, που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, διατηρεί περίπου το 28% της ιταλικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας, όσο δηλαδή και η ηγετική δύναμη της ΤΙΜ, βραχίονα του ιταλικού πρώην μονοπωλιακού ομίλου της Telecom Ιtalia, σύμφωνα με στοιχεία από την αρμόδια αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας, Αgcom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Iliad κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για το 100% της Vodafone Italia

gazzetta
gazzetta reader insider insider