Μασκ κατά Μπάιντεν: Αγνοεί την Tesla, αλλά αν με καλέσουν στον Λευκό Οίκο θα «κάνω το σωστό»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ κατά Μπάιντεν: Αγνοεί την Tesla, αλλά αν με καλέσουν στον Λευκό Οίκο θα «κάνω το σωστό»
Ο Μπάιντεν τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά στην προεδρία του, αναγνώρισε την Tesla ως μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας.

Νέο επεισόδιο στην «κόντρα» Έλον Μασκ - Τζο Μπάιντεν, με τον πρώτο να κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι αγνοεί τη δική του εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων και δίνει περισσότερη προσοχή στις παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε ανταλλαγή email με το CNBC, ωστόσο, σχετικά με το αν θα έκανε ή θα έλεγε κάτι ενοχλητικό που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Αμερικανό πρόεδρο, εάν προσκαλούνταν σε εκδήλωση διαβεβαίωσε τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. «Δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν», είπε ο Μασκ. «Θα έκανα το σωστό».

Τα σχόλια του Μασκ ήρθαν σε συνέχεια δημοσιευμάτων που ανέφεραν πως ο Μπάιντεν και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν στα άμεσα σχέδιά τους να προσκαλέσουν τον Μασκ σε πιθανές συναντήσεις με ηγέτες εταιρειών. Τα άτομα που μίλησαν στο CNBC για το πώς αντιμετωπίζει ο Λευκός Οίκος τον Μασκ αρνήθηκαν να κατονομαστούν προκειμένου να μιλήσουν ελεύθερα.

«Η έννοια της διαμάχης δεν είναι πολύ σωστή. Ο Μπάιντεν αγνοεί την Tesla σε κάθε βήμα ενώ είπε ψευδώς ότι η GM ηγείται της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ στην πραγματικότητα η Tesla παρήγαγε πάνω από 300.000 ηλεκτρικά οχήματα το περασμένο τρίμηνο και η GM παρήγαγε 26», ανέφερε ο Μασκ στο email του προς το CNBC.

Σημειώνεται πως ο Μπάιντεν τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά στην προεδρία του, αναγνώρισε την Tesla ως μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας.

«Είχαν φτάσει στο σημείο, ξεκαρδιστικό, όπου κανείς στη διοίκηση δεν επιτρεπόταν να πει τη λέξη "Tesla"! Η δημόσια οργή και η πίεση των μέσων ενημέρωσης τον ανάγκασαν να παραδεχτεί ότι η Tesla ηγείται της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων. Δεν θα το ονόμαζα ακριβώς αυτό "έπαινο"», πρόσθεσε ο Μασκ.

«Δεν έχω τίποτα εναντίον του Μπάιντεν, εκτός από τη γενική ανησυχία για τα ελλείμματα, που θα είχα για οποιονδήποτε πρόεδρο, ενώ υποστηρίζω ενεργά την εκλογή τόσο του Ομπάμα όσο και του Μπάιντεν», τόνισε.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία, φαίνεται πως ο Μασκ συνεισέφερε πάνω από 30.000 δολάρια στην Επιτροπή των Δημοκρατικών κατά τον εκλογικό κύκλο του 2012, όταν ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και τότε ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν πολεμούσαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Μιτ Ρόμνεϊ, ενώ έδωσε επίσης πάνω από 2.500 δολάρια στην προεδρική εκστρατεία του Ομπάμα τότε. Δεν έχει δώσει χρήματα, όμως, στην εκστρατεία του Μπάιντεν, όταν έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2020. Αντ' αυτού, εξέφρασε την υποστήριξή του στον επιχειρηματία και υποψήφιο των Δημοκρατικών Άντριου Γιανγκ, ενώ πρόσφατα συνέβαλε στην Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών.

Ο Μασκ και ο Λευκός Οίκος βρίσκονται σε αντιπαράθεση από την αρχή της διακυβέρνησης Μπάιντεν. Ο επικεφαλής της Tesla έχει ταχθεί κατά του Αμερικανού προέδρου πολλές φορές στο Twitter. Στα τέλη Ιανουαρίου, αφού ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τους επικεφαλής της General Motors και της Ford Motor, ο Μασκ αποκάλεσε τον Μπάιντεν μαριονέτα σε ανθρώπινη μορφή.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider