«Πράσινο φως» για το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» για το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Tesla έλαβε «άδεια υπό όρους».

«Πράσινο φως» στην Tesla έδωσε η Γερμανία για την έναρξη της εμπορικής παραγωγής στο νέο της εργοστάσιο κοντά στο Βερολίνο.

Η έγκριση ήρθε μετά από μήνες καθυστερήσεων για το εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων και ηλεκτρικών μπαταριών, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε έναρξη δραστηριοτήτων στις αρχές του καλοκαιριού του 2021.

Πρόκειται για ένα εργοστάσιο μεγάλης σημασίας για τα σχέδια της Tesla να επεκταθεί διεθνώς, μετά το άνοιγμα του εργοστασίου Gigafactory 3 στη Σαγκάη το 2019, σύμφωνα με το CNBC.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Tesla έλαβε «άδεια υπό όρους», και σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Περιβάλλοντος του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου στόχος είναι οι τελευταίες διατυπώσεις και η εκπλήρωση των όρων για τη λειτουργία του κολοσσιαίου εργοστασίου της Tesla να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μόλις ολοκληρωθεί η εργοστασιακή μονάδα αναμένεται να μπορεί να παράγει 500.000 ηλεκτρικά οχήματα κατ' έτος, ενώ η μονάδα παραγωγής μπαταριών θα έχει παραγωγή η οποία θα αντιστοιχεί σε 50 γιγαβατώρες τον χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: «Υπό έρευνα» της γερμανικής αρμόδιας αρχής το σύστημα αυτόματου πιλότου

gazzetta
gazzetta reader insider insider