Νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από την Κρι Κρι

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από την Κρι Κρι

Με νέο τριετές πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ συνεχίζει τις επενδύσεις της η σεραϊκή γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι η οποία παρά την κρίση συνεχίζει να αυξάνει τα μερίδια αγοράς της τόσο στην αγορά γιαουρτιού όσο και παγωτού.

Το νέο επενδυτικό της πρόγραμμα αφορά την τριετία 2017 – 2019 και στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γιαουρτιού και παγωτού με στόχο την μείωση του κόστους και την βελτίωση της υγιεινής των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας την πενταετία 2012-2016 ανήλθαν στα 30 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η Κρι Κρι έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέσης την αγορά γιαουρτιού με μερίδιο 15% ενώ το μερίδιο της στην αγορά παγωτού ανέρχεται στο 13,1%/

Για το 2016 θα κλείσει για την εταιρεία με τζίρο 70 εκατ ευρώ (εκ των οποίων το 70% θα προέρχεται από τις πωλήσεις γιαουρτιού και το 30% από το παγωτό).

Όπως ανέφερε στη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους του τύπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΡΙ-ΚΡΙ, Παναγιώτης Τσινάβος, με όχημα το ελληνικό γιαούρτι που πλέον αποκτά πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ταξιδεύει ήδη 23 χώρες και τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης από το καταναλωτικό κοινό.

Η εταιρεία ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά στις επόμενες ημέρες δύο νέα προϊόντα το Κρι Κρι Pepa βανίλια (επιδόρπιο γιαουρτιού για παιδιά) καθώς και το γιαούρτι Super Spoon (High Protein), εμπλουτισμένο με κράνπερι, γκότσι μπέρι κλπ.

Σε ερώτηση του insider σχετικά με τις οφειλές της Μαρινόπουλος προς τη Κρι Κρι ο κ. Τσινάβος, είπε ότι μέχρι σήμερα δεν τους έχει δοθεί κανένα σχέδιο εξυγίανσης και δεν γνωρίζουν τι αυτό θα προβλέπει.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές οφειλές της Μαρινόπουλος προς την Κρι Κρι ανέρχονται στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη η εταιρεία έχει σχηματίσει πρόβλεψη επισφάλειας (στον ισολογισμό του 2015) ύψους 1,5 εκατ. ευρώ., ενώ επιπλέον 1 εκατ ευρώ θα εγγραφεί ως πρόβλεψη επισφάλειας το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider