Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Οι ημερομηνίες διαγραφής ποικίλλουν αλλά οι τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης για τις εταιρείες είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε οικειοθελή αποχώρηση από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προχωρούν πέντε κινεζικές εταιρείες, σε μια κίνηση που έρχεται καθώς αντιμετώπιζαν την προοπτική της αναγκαστικής απομάκρυνσής τους. Οι ημερομηνίες διαγραφής ποικίλλουν αλλά οι τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης για τις εταιρείες είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου.

Η PetroChina, η Sinopec, η China Life Insurance, ο κινεζικός γίγαντας του αλουμινίου Chalco, καθώς και μια θυγατρική της Sinopec με έδρα τη Σανγκάη, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να διαγραφή από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Κινεζικές εταιρείες που διαπραγματεύονται πιο ενεργά, συμπεριλαμβανομένης της Alibaba, δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με την διαπραγμάτευσή τους στις ΗΠΑ.

Όλες δικαιολογούν αυτή την απόφαση επικαλούμενες τα κόστη που απαιτούνται για να συνεχίσουν να είναι εισηγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την επιβάρυνση που αντιπροσωπεύει ο σεβασμός των υποχρεώσεων όσον αφορά τους ελέγχους.

Σημειώνεται πως οι εταιρείες της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ δεν υποβάλλουν τις οικονομικές καταστάσεις τους στους ελεγκτές που είναι πιστοποιημένοι από τις αμερικανικές αρχές. Νόμος που ψηφίστηκε το 2020 από το αμερικανικό Κογκρέσο υποχρεώνει κάθε εταιρεία που είναι εισηγμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρεί στην επικύρωση των λογαριασμών της από γραφείο πιστοποιημένο από τον ανεξάρτητο λογιστικό οργανισμό PCAOB.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει ότι εκατοντάδες κινεζικές εταιρείες κινδύνευαν να διαγραφούν έως το 2024 εάν δεν συμμορφώνονταν με τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ελέγχων.

Αξιωματούχος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών παρουσίασε τις κινήσεις ως επιχειρηματικές αποφάσεις. «Οι εισαγωγές και οι διαγραφές είναι κοινές στις κεφαλαιαγορές. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αυτών των εταιρειών, έχουν τηρήσει αυστηρά τους σχετικούς κανόνες και κανονισμούς των ΗΠΑ από τότε που εισήχθησαν στις αγορές των ΗΠΑ και οι αποφάσεις διαγραφής λαμβάνονται για επιχειρηματικούς λόγους. Αυτές οι εταιρείες είναι εισηγμένες σε πολλές αγορές και μόνο ένα μικρό μέρος των τίτλων τους διαπραγματεύεται στις αγορές των ΗΠΑ», ανέφερε ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της.

Εξάλλου, οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν αυξηθεί για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε «κατάσταση ξηρασίας» τμήματα της χώρας - Στέρεψε η πηγή του Τάμεση, περιορισμοί στη χρήση νερού

Ελ Εριάν: H Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές κινήσεις στα επιτόκια παρά τη μείωση του πληθωρισμού

Twitter: Σχέδιο για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider