WAPO: Πληροφοριοδότης «καίει» την Twitter για τους κανόνες ασφαλείας και τους spam λογαριασμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WAPO: Πληροφοριοδότης «καίει» την Twitter για τους κανόνες ασφαλείας και τους spam λογαριασμούς
Ο Πέιτερ Ζάτκο ήταν πρώην επικεφαλής ασφάλειας της Twitter, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως η εταιρεία δεν έχει τα μέσα και τους πόρους για να επιβεβαιώσει τον πραγματικό αριθμό των bots που λειτουργούν στην πλατφόρμα της

Ένας πρώην στέλεχος της Twitter κατηγόρησε την εταιρεία για το ότι παραπλάνησε τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας των συστημάτων της και τους spam λογαριασμούς της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Ο πληροφοριοδότης λέγεται Πέιτερ Ζάτκο και ήταν πρώην επικεφαλής ασφάλειας της Twitter, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως η εταιρεία δεν έχει τα μέσα και τους πόρους για να επιβεβαιώσει τον πραγματικό αριθμό των bots που λειτουργούν στην πλατφόρμα της, ούτε τα κίνητρα με τα οποία αυτοί οι λογαριασμοί δρουν.

Ο Ζάτκο κατέθεσε επίσημη καταγγελία στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) για το ζήτημα τον Ιούλιο, ενώ έστειλε και σχετικό υπόμνημα στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Ζάτκο απολύθηκε από την Twitter τον Ιανουάριο του 2022, μετά από 2 χρόνια στη θέση του επικεφαλής ασφάλειας της εταιρείας. Η εταιρία ανακοίνωσε μετά από τη δημοσίευση της WAPO πως ο Ζάτκο δεν ακολουθούσε τις εντολές των ανωτέρω του και πως ήταν «ανεπαρκής» για τον ρόλο που του είχε ανατεθεί.

Σημειώνεται πως οι καταγγελίες του Ζάτκο έρχονται εν μέσω της δικαστικής διαμάχης στην οποία βρίσκονται ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός και ο Έλον Μασκ. Ο τελευταίος απέσυρε την πρόταση εξαγοράς της Twitter που είχε καταθέσει την άνοιξη, ύψους 44 δισ. δολαρίων, επικαλούμενος τη μη παροχή των στοιχείων για τα fake accounts της πλατφόρμας που ζητούσε από την εταιρεία.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος, η μετοχή της Twitter υποχωρεί 3,5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ καλεί τον Τζακ Ντόρσεϊ να καταθέσει στη δικαστική μάχη με την Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider