Ο Μασκ κατηγορεί την Twitter για παρεμπόδιση πρόσβασης στα στοιχεία της πλατφόρμας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μασκ κατηγορεί την Twitter για παρεμπόδιση πρόσβασης στα στοιχεία της πλατφόρμας
Στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης των δύο πλευρών για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Η διοίκηση της Twitter έχει υψώσει εμπόδια στην προσπάθεια του Έλον Μασκ να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία της πλατφόρμας για τους ψεύτικους και spam λογαριασμούς, όπως ανέφερε δικηγόρος του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης των δύο πλευρών για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Ο συνήγορος του Μασκ, Άλεξ Σπρίο, κατέθεσε σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, ότι «έχουμε μείνει με την εντύπωση πως δεν μοιράζονται μαζί μας τα απαραίτητα στοιχεία κι αυτό μας αφήνει με ένα μεγάλο μειονέκτημα».

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ έχει ζητήσει από την Twitter πρόσβαση στα στοιχεία των spam λογαριασμών της πλατφόρμας, με την άρνηση της πρόσβασης από την εταιρεία να είναι ένας από τους βασικούς λόγους όπου ο Μασκ υπαναχώρησε από τη συμφωνία εξαγοράς του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου.

Νωρίτερα, αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είχε ζητήσει από την Twitter τον Ιούνιο πρόσθετες πληροφορίες για το πώς υπολογίζει το ποσοστό των λογαριασμών spam στην πλατφόρμα της. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι στα στοιχεία που υποβλήθηκαν που να δείχνει ότι η Επιτροπή αμφισβητεί τα νούμερα ή θα κινηθεί νομικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δισεκατομμυριούχος μετανιώνει που δεν επένδυσε στον «ελαφρώς τρελό» Έλον Μασκ το 2007 

gazzetta
gazzetta reader insider insider