Αθετούν τις υποσχέσεις για περισσότερες γυναίκες CEO οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αθετούν τις υποσχέσεις για περισσότερες γυναίκες CEO οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες
Το χάσμα στην ισότητα των φύλων όσον αφορά τη γυναικεία εκπροσώπηση στα «τιμόνια» των τραπεζών, εξακολουθεί να παραμένει «αγεφύρωτο».

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους να προωθήσουν περισσότερες γυναίκες στις κορυφαίες θέσεις εργασίας, με την ανισότητα των φύλων στο συγκεκριμένο κομμάτι του κλάδου να διευρύνεται.

Τα τελευταία δύο χρόνια δεν διορίστηκε ούτε μία γυναίκα ως διευθύνων σύμβουλος σε κάποια από τις 30 κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί από τους CEO αντικαταστάθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα, όμως με άνδρες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Έρευνα από την DBRS που δημοσιεύθηκε σήμερα έδειξε πως το gender diversity βελτιώνεται σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων, αλλά όχι στις πιο ηγετικές θέσεις εργασίας. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ήταν προτελευταία όσον αφορά την εκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια. Σε ένα μεγαλύτερο δείγμα 43 ιδρυμάτων, οι γυναίκες κατείχαν το 12% των θέσεων CEO και όλες διορίστηκαν πριν από το 2020.

«Πρέπει να αναληφθεί δράση για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισότητα των φύλων μεταξύ των ηγετικών ρόλων», έγραψαν στην έκθεση η αναλύτρια Σαρλότ Σερβίν και η επικεφαλής των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, Ελίζαμπεθ Ρούντμαν.

Οι 14 τράπεζες που άλλαξαν διευθύνοντα σύμβουλο από το 2020 περιλαμβάνουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως η Barclays, η Credit Suisse, η HSBC, η Santander και η UBS.

Πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης έχουν επανειλημμένα δεσμευθεί να ενισχύσουν την ισότητα των φύλων μεταξύ των κορυφαίων στελεχών τους, καθώς το θέμα ανησυχεί σημαντικά τους επενδυτές αλλά και τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Ωστόσο, όταν έρχεται η ώρα να μετατρέψουν τα λόγια σε πράξη και να τοποθετήσουν μία γυναίκα στην πιο σημαντική θέση της επιχείρησης, οι τραπεζίτες συνεχίζουν να επιλέγουν τους άνδρες, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Γερμανοί εργαζόμενοι αρχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στις επιχειρήσεις

Κοντά σε συμφωνία για την κρατικοποίηση του κολοσσού φυσικού αερίου Uniper η Γερμανία

Μπαρτσελόνα: Πρόβλεψη για έσοδα 1,2 δισ. ευρώ μετά το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων

gazzetta
gazzetta reader insider insider