Ericsson: Πτώση κερδοφορίας στο γ’ τρίμηνο - «Απογοητευτικά» τα χαρακτηρίζει η Cevian 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ericsson: Πτώση κερδοφορίας στο γ’ τρίμηνο - «Απογοητευτικά» τα χαρακτηρίζει η Cevian 
Κάτω των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου του 2022 για το σουηδικό τεχνολογικό γίγαντα Ericsson.

Κάτω των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου του 2022 για το σουηδικό τεχνολογικό γίγαντα Ericsson. Η εταιρεία σε ανακοίνωση της σήμερα γνωστοποίησε πως οι πωλήσεις της εμφάνισαν άνοδο κατά 21% στις 68 δισ. κορώνες από 56,3 δισ. κορώνες πέρυσι, κυρίως χάρη στις πωλήσεις δικτύων στη Βόρεια Αμερική. Τα ακαθάριστα έσοδα της αυξήθηκαν σε 28,1 δισ. κορώνες έναντι 24,8 δισ. κορώνες την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις στα δίκτυα και τη συγχώνευση με την Vonage.

Ωστόσο, τα αναπροσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 19% στα 7,1 δισ. κορώνες έναντι 8,51 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η καθαρή κερδοφορία ωστόσο υποχώρησε κατά 7% στα 5,4 δισ. κορώνες έναντι 5,8 δισ. κορώνες. Η εταιρεία ανέφερε πως οι πωλήσεις στις υπηρεσίες cloud computing επλήγησαν από τα χαμηλότερα έσοδα σε IPs και υπηρεσίες. Η Ericsson ανέφερε πως θα προχωρήσει σε εξοικονομήσεις κόστους μέσω απλοποιήσεων στις διαδικασίες της και σε τιμολογιακές αναπροσαρμογές, στην προσπάθεια της να βελτιώσει τα περιθώρια της.

Άμεση αντίδραση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου είχε η Cevian Capital AΒ, που κατέχει το 5% των μετοχών της εταιρείας, που χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του σουηδικού ομίλου «απογοητευτικά» κυρίως λόγω της μείωσης στην κερδοφορία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider