Τράπεζα Πειραιώς: Στη Βain Capital μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ύψους 500 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Στη Βain Capital μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ύψους 500 εκατ. ευρώ
Τράπεζα Πειραιώς
Η συναλλαγή αποτελεί μέρος των στοχευμένων και συστηματικών ενεργειών της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου απομείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Σε συμφωνία με τη Bain Capital Credit κατέληξε η Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση του 100% της leasing θυγατρικής του Ομίλου Sunshine Leases, συμπεριλαμβανομένου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ταξινομημένου ως διακρατούμενου προς πώληση, €0,5 δισ. μεικτής λογιστικής αξίας στις 30.09.2022.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής αντιστοιχεί σε 26% περίπου της μεικτής λογιστικής αξίας. Η συναλλαγή αποτελεί μέρος των στοχευμένων και συστηματικών ενεργειών της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου απομείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, η συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους και εγκρίσεις από τις αρμόδιες ελληνικές εποπτικές αρχές, καθώς επίσης και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σημειώνεται τέλος, πως η UBS Europe SE ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς για τη συναλλαγή και η δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης Βέκρης ως αποκλειστικός νομικός σύμβουλος της Πειραιώς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Bain Capital αγοράζει την Olympus Science για 3,1 δισ. δολάρια

Τρ. Πειραιώς: Πληρωμές των Αγροτικών Επιδοτήσεων σε δικαιούχους Αγρότες

Πλαίσιο: Στο 89,84% ανέρχεται πλέον το ποσοστό του Γ. Γεράρδου

gazzetta
gazzetta reader insider insider