Στην Ελλάδα επενδύει η Egyptair  

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ελλάδα επενδύει η Egyptair  

Τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να εντάξει στους προορισμούς της, από το καλοκαίρι του 2017, η Egyptair, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Egyptair, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία 60 χρόνια, σχεδιάζει από το προσεχές καλοκαίρι τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως καθ’ όλην την διάρκεια του έτους από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Καϊρο λόγω της σημαντικής ζήτησης που υπάρχει.

Η αεροπορική εταιρεία της Αιγύπτου φέτος το καλοκαίρι ενέταξε για πρώτη φορά την Σαντορίνη στους προορισμούς της, ενώ για το 2017 ένας ακόμη προορισμός που αναμένεται να προστεθεί – σε εποχική βάση – και η Μύκονος.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Egyptair για Ελλάδα και Κύπρο Salah Τawfik σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του τύπου, η εταιρεία συμβάλλει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομίας, με το καθαρό ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου είναι παραδοσιακές καλές σε όλους τους τομείς όπως οι ενέργεια, οι υποδομές κλπ.

Την περίοδο 2015/2016 η Egyptair μετέφερε 97 χιλ. επιβάτες μεταξύ Αθήνας και Καϊρου, ενώ συνέβαλλε και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, μεταφέροντας απευθείας επιβάτες στην Σαντορίνη, όχι μόνο Αιγυπτίους αλλά και Κινέζους.

Σήμερα η Εgyptair, που διαθέτει στόλο 80 αεροσκαφών (76 για επιβάτες και 4 για εμπορεύματα) πραγματοποιεί δύο πτήσεις καθημερινώς από Αθήνα – Κάϊρο και 23 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση από Αθήνα για Αλεξάνδρεια.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 η εταιρεία θα προσθέσει ένα ακόμη αεροσκάφος στο στόλο της το οποίο απέκτησε έναντι 864 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος της είναι μέχρι το 2025 να φτάσει τα 200 αεροσκάφη.
Αναφερόμενος στις παροχές που προσφέρει σήμερα η Egyptair στους επιβάτες, ο κ. Tawfik τις χαρακτήρισε «υψηλές, σε προσιτά επίπεδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η Egyptair είναι από τις λίγες εταιρείες η οποία δέχεται δύο βαλίτσες δωρεάν (23 κιλά η κάθε μία), ενώ στους επιβάτες που παραμένουν για ώρα (μέχρι την επόμενη πτήση) στο Κάϊρο προσφέρει δωρεάν διανυκτέρευση σε 5 άστερο ξενοδοχείο.

Επίσης είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες της να τυπώσουν το χαρτί για τις βαλίτσες, γλυτώνοντας έτσι αρκετό χρόνο.

Τέλος αναφερόμενος στην ανάκαμψη της εταιρείας μετά και το πρόσφατο δυστύχημα του περασμένου Μαϊου, όταν αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Παρίσι –Κάιρο, κατέπεσε, ο κ. Τawfik τόνισε «ότι δεν έχουμε ακόμη ανακάμψει 100%. Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει από τον Ιούνιο του 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider