Διευκρινίσεις για το Dettol μετά το «χτύπημα» του ΕΟΦ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευκρινίσεις για το Dettol μετά το «χτύπημα» του ΕΟΦ
Διευκρινίσεις Reckitt για την απόσυρση του Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών από τον ΕΟΦ.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την ανακοίνωση του ΕΟΦ για την απόσυρση του «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών» η Reckitt Benckiser Hellas Healthcare Α.Ε ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι προχωρά στη διαδικασία απόσυρσης του συγκεκριμένου προϊόντος από τα σημεία πώλησης.

Η εταιρεία ενημερώνει επίσης ότι «η απόφαση του ΕΟΦ που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών» δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν Dettol». Παράλληλα επισημαίνει ότι «το ίδιο προϊόν, με την ίδια ακριβώς σύσταση, έχει ήδη λάβει αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου και της Κύπρου και κυκλοφορεί κανονικά στις αγορές αυτές».

«Στη Reckitt, αναγνωρίζουμε ως καθήκον μας να παρέχουμε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα Dettol και θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον ΕΟΦ για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για τη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην ελληνική αγορά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απόφαση ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακάλεσε χτες από την ελληνική αγορά πολύ γνωστό αντισηπτικό σπρέι που βρίσκεται στα σπίτια του περισσότερου κόσμου. Πρόκειται για το προϊόν Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες.

Όπως τόνισε ο ΕΟΦ η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό». Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες, δεδομένου ότι το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό. Η εταιρεία RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE. και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφιαλτική χρονιά για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς - Από το Champions League, στη δηλητηρίαση και τη «φτώχεια»

Ουκρανία, πληθωρισμός και επιτόκια «καταβύθισαν» τις ευρωαγορές - Η χειρότερη χρονιά από το 2018

Η περιουσία του Πελέ: Τι αφήνει πίσω ο Βραζιλιάνος θρύλος

gazzetta
gazzetta reader insider insider