«Κεφάλι» της Meta αποχωρεί μετά από 13 έτη στην εταιρεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κεφάλι» της Meta αποχωρεί μετά από 13 έτη στην εταιρεία
Υπήρξε στην κυβέρνηση Ομπάμα και ειδική βοηθός του Προέδρου για την Οικονομική Πολιτική ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Η Chief Business Officer της Meta, Marne Levine, αποχωρεί μετά από 13 χρόνια με την εταιρεία ενώ θα παραμείνει στο πόστο της μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

Οι Nicola Mendelsohn και Justin Osofsky θα αναλάβουν περισσότερους ρόλους ως επικεφαλής στις πωλήσεις και τις ευρύτερες συνεργασίες που θα αναλάβει ο τεχνολογικός κολοσσός.

Η Levine υπηρέτησε στο παρελθόν ως αντιπρόεδρος της παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής στο Facebook, διευθύνουσα σύμβουλος στο Instagram και αντιπρόεδρος παγκόσμιων συνεργασιών, επιχειρηματικής και εταιρικής ανάπτυξης στο Facebook. Υπήρξε στέλεχος με επιρροή στη Meta ενώ ως η πρώτη διευθύνουσα σύμβουλος στο Instagram, βοήθησε σημαντικά στην τέλεση σοβαρών εργασιών που πήγαν μπροστά την επιχείρηση.

Διορίστηκε επικεφαλής των επιχειρήσεων του Facebook το καλοκαίρι του 2021, λίγους μήνες πριν αλλάξει o γίγαντας της τεχνολογίας το όνομά του σε Meta για να εστιάσει στο metaverse που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί. Πριν ενταχθεί στο Facebook, η Levine ήταν στην κυβέρνηση Ομπάμα ως επικεφαλής του προσωπικού του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου στον Λευκό Οίκο και ειδική βοηθός του Προέδρου για την Οικονομική Πολιτική ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

«Από την εφαρμογή της παγκόσμιας πολιτικής, την ανάπτυξη της επιχείρησής μας στο Instagram ως πρώτη COO, μέχρι την ηγεσία των ομάδων διαφημίσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών, η Marne υπήρξε απίστευτη ηγέτιδα στη Meta τα τελευταία 13 χρόνια. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μας, τη δέσμευσή της στη Meta και την ενέργεια που έφερνε στην εταιρεία καθημερινά» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Το Κατάρ ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΕΚΤ: Κομβικός ο Μάρτιος για το peak των επιτοκίων - «Κλειδί» οι νέες προβλέψεις, σύμφωνα με τον Σεντένο

Μπόουμαν (Fed): Χρειάζονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider