Ο Μαρκ Κιούμπαν μπορεί να διασκεδάζει με διάφορα chatbots όπως το ChatGPT, στο οποίο έχει επενδύσει η Microsoft ή το Bard της Google, αλλά δεν είναι έτοιμος να τα εμπιστευτεί.
«Η παραπληροφόρηση στο ίντερνετ θα χειροτερέψει καθώς οι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσονται και πληθαίνουν», υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και επενδυτής σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast του κωμικού Τζον Στιούαρτ.
«Αυτήν τη στιγμή, η παραπληροφόρηση τείνει να εξαπλώνεται μέσω των social media όπως το Facebook ή το Twitter – και αυτό συμβαίνει ενώ υπάρχει ήδη ο ανθρώπινος παράγοντας. Αλλά με το ChatGPT και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, τα μηχανήματα θα έχουν τον έλεγχο» σημείωσε.
«Μόλις αυτά τα πράγματα αρχίσουν να αποκτούν τη δική τους ζωή... θα είναι δύσκολο για εμάς να προσδιορίσουμε το γιατί και το πώς η μηχανή παίρνει τις αποφάσεις που παίρνει αλλά και το ποιος την ελέγχει και βρίσκεται από πίσω», προειδοποίησε.
Τα λάθη δείχνουν ότι η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια κι αυτό είναι πρόβλημα, ειδικά για μεγάλα «κομμάτια» του πληθυσμού που δεν επιβεβαιώνουν πάντα όσα διαβάζει στο διαδίκτυο, διαπιστώνει ο 247ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
«Η γενιά μας και οι παλαιότερες, δεν το καταλαβαίνουν. Η Gen Z και νεότεροι, ξέρουν πώς να απομονώνουν και να"μπλοκάρουν" τέτοια πράγματα… Είναι πιο εξοικειωμένοι με όλα αυτά τα ζητήματα» κατέληξε ο 64χρονος ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς του NBA.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόμισμα με 2 όψεις το ChatGPT για πληροφόρηση και Δημοκρατία
«Το ChatGPT είναι κουλ αλλά και φρικτό προϊόν» παραδέχεται ο CEO της OpenAI
Μάλιστα, πρόσφατα το αποκάλεσε «κουλ» αλλά και «φρικτό προϊόν» σύμφωνα με το Bussiness Insider. Ειδικότερα, μιλώντας στο podcast των New York Times, «Hard Fork», επικαλούμενος τις λάθος ή διφορούμενες απαντήσεις που συχνά δίνει το ChatGPT υπογράμμισε πως: «οι άνθρωποι πηγαίνουν πραγματικά σε έναν ιστότοπο που μερικές φορές λειτουργεί και μερικές φορές είναι εκτός λειτουργίας».
Παράλληλα, παραδέχτηκε πως το ChatGPT είναι «κουλ, σίγουρα» καθώς «ο κόσμος το λατρεύει πραγματικά, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Αλλά κανείς δεν θα έλεγε ότι ήταν ένα εξαιρετικό, καλά ενσωματωμένο προϊόν ακόμα... Αλλά υπάρχει μεγάλη προοπτική εδώ που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να το ανεχτούν».
Από την πλευρά του, ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο έτερος συνιδρυτής της OpenAI, δήλωσε πρόσφατα ότι η κυκλοφορία του ChatGPT στην τρέχουσα μορφή του ήταν κάτι σαν έσχατη λύση για την εταιρεία καθώς το chatbot είναι ακόμη επιρρεπές σε λάθη ή είναι ανίκανο να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις των χρηστών. Αξία έχει και η δήλωση του Μπιλ Γκέιτς, που επεσήμανε πως η τεχνολογία του ChatGPT θα «αλλάξει τον κόσμο μας».