MIG: Θετική αξιολόγηση για το προσφερόμενο αντάλλαγμα της δημόσιας πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
MIG: Θετική αξιολόγηση για το προσφερόμενο αντάλλαγμα της δημόσιας πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς
Την αιτιολογημένη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG σχετικά με τη δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, δίνει στη δημοσιότητα η εταιρεία. 

Την αιτιολογημένη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG σχετικά με τη δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, δίνει στη δημοσιότητα η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το προσφερόμενο αντάλλαγμα (0,2170 ευρώ ανά μετοχή) αξιολογείται θετικά, αφού υπερβαίνει σημαντικά το εύλογο εύρος τιμών όπως αυτό προέκυψε από τις επιλεγμένες μεθόδους αποτίμησης των δύο Χρηματοοοικονομικών Συμβούλων.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται:

  • Είναι κατά 265,32% υψηλότερο από το ανώτατο όριο του εύρους της αξίας της MIG που προσδιορίστηκε από την ΕΤΕ βάσει της Μεθόδου Αθροίσματος των Μερών (0,0128 έως 0,0594 ευρώ ανά μετοχή) και κατά 61,82% από την αξία που προέκυψε στο πλαίσιο εξέτασης της επίπτωσης της συναλλαγής με την «STRIX Holdings L.P.» στη χρηματοοικονομική θέση της MIG (0,1341 ευρώ ανά μετοχή).
  • Είναι κατά 280,70% υψηλότερο από το ανώτατο όριο του εύρους της αξίας της MIG που προσδιορίστηκε από την EUROXX με βάση το Σενάριο Α (0,0196 έως 0,0570 ευρώ ανά μετοχή) και 76,85% υψηλότερο από την αξία που προέκυψε με βάση το Σενάριο Β (0,1227 ευρώ ανά μετοχή).

Ακόμα, όπως τονίζεται, το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι κατά περίπου 374,11% υψηλότερο από τη μέση χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της MIG κατά τους τελευταίους έξι μήνες που προηγήθηκαν της ημερομηνίας κατά την οποία η Τράπεζα Πειραιώς κατέστη υπόχρεη να υποβάλει τη Δημόσια Πρόταση, ήτοι της 6.2.2023 (0,04577 ευρώ). Η ως άνω αξιολόγηση δεν συνιστά, πάντως, αποδοχή των επιμέρους αυτοτελών αποτιμήσεων που αποτυπώνονται στις εκθέσεις των Χρηματοοικονομικών Συμβούλων.

Επίσης, σημειώνεται ότι η επιχειρηματική στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αποσκοπεί στην υποστήριξη των προσπαθειών της Διοίκησης της MIG για ανάπτυξη και εξαγωγή οικονομικής αξίας από τις δραστηριότητές της αξιολογείται θετικά.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς σκοπεύει να διατηρήσει ουσιωδώς αμετάβλητες τις θέσεις εργασίας του προσωπικού και των στελεχών στην MIG και τις θυγατρικές της, την πολιτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού τους και τις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις, στο βαθμό που δεν θα επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εθνική Ασφαλιστική: Εθελούσια έξοδος εντός του έτους – Τι είπε η νέα Διοίκηση στην πρώτη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων

Lamda: Έπεσαν οι υπογραφές για δύο πολυτελή ξενοδοχεία στο Ελληνικό - Τι προβλέπουν οι συμφωνίες

Frigoglass: Με 15% στη New DebtCo, τη νέα εταιρεία των ομολογιούχων

gazzetta
gazzetta reader insider insider