Το 2008, η Κέιτλιν Άλσοπ ξεκίνησε ερασιτεχνικά να ασχολείται με τον κλάδο της φωτογραφίας από το δωμάτιο στη φοιτητική εστία που διέμενε και στόχος της ήταν να γίνει επαγγελματίας, όμως όπως παραδέχεται δεν ήταν εύκολο, ειδικά στο απόγειο της ύφεσης, αλλά χαίρεται που δεν τα παράτησε ποτέ, γιατί τώρα τα κατάφερε και κερδίζει 221.000 ευρώ μηνιαίως με 4 ώρες δουλειάς την ημέρα.
«Σήμερα, στα 35 μου, είμαι αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος και διευθύνω μια επιχείρηση φωτογραφίας και οργανώνω γάμους, την Katelyn James Photography. Με τον σύζυγό μου Mάικλ, ο οποίος εντάχθηκε ως Chief Financial Officer το 2013, βοηθήσαμε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να μάθουν για τη φωτογραφία. Το 2022, είχαμε έσοδα περίπου 240.000 δολάρια το μήνα — το 80% των οποίων επανεπενδύθηκε πίσω στην εταιρεία μου. Περίπου 230.000 δολ. των μηνιαίων εσόδων μας ήταν παθητικό εισόδημα από διαδικτυακά μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό» εξομολογείται με άρθρο της στη στήλη Make It του CNBC.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι» - 4 «αντιδημοφιλείς» κανόνες από 65χρονο πολυεκατομμυριούχο
Τον πρώτο χρόνο που άρχισε, ήταν φοιτήτρια και δούλευε παράλληλα 40 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα. Οι τιμές της όταν έκανε τα πρώτα της βήματα ήταν χαμηλές, όπως δηλώνει: 750 δολάρια για έξι ώρες φωτογράφισης και επεξεργασίας. Όμως, καθώς οι δεξιότητές της βελτιώθηκαν, άρχισε να χρεώνει περισσότερο και μέχρι το 2013, έβγαζε... εξαψήφια νούμερα.
«Ήμουν τυχερή που είχα μια σπουδαία μέντορα, τη Τζάσμιν Σταρ, η οποία φωτογράφισε τον δικό μου γάμο. Παρακολούθησα επίσης μερικά διαδικτυακά μαθήματα αλλά και εργαστήρι, ενώ ανέλαβα δουλειές δωρεάν για να δημιουργήσω το "χαρτοφυλάκιό" μου. Αλλά δεν υπήρχαν πολλές με φωτογραφικές συμβουλές εκεί έξω, οπότε άρχισα να "χτίζω" το ιστολόγιό μου. Περίπου οκτώ χρόνια αργότερα, συνειδητοποίησα ότι η διαδικτυακή εκπαίδευση και τα online μαθήματα φωτογραφίας θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Από στόμα σε στόμα και μια συνεπή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιούργησα μια λίστα στο email μου με 7.600 επίδοξους φωτογράφους που ήθελαν να μάθουν από εμένα. Σε όλο αυτό το διάστημα, ανέπτυξα μοντέλα, σχεδίασα ένα εγχειρίδιο με οδηγίες μέσω του Adobe InDesign, ενώ κατέγραψα και επεξεργαζόμουν περιεχόμενο μαθημάτων με τη βοήθεια ενός φίλου» υποστηρίζει.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξωδικαστικός: Σε 1,4 δισ. ευρώ έφτασαν οι ρυθμίσεις οφειλών, πλησιάζουν τον στόχο α΄ εξαμήνου 2023
Τον Νοέμβριο του 2015, μαζί με τον σύζυγό της ξεκίνησαν το πρώτο τους διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να διδάξουν στους φωτογράφους πώς να επεξεργάζονται και να βελτιστοποιούν τις εικόνες τους. Το μάθημα κόστιζε 397 δολάρια, τιμή που ήταν πολύ πιο προσιτή από ό,τι τα μαθήματα φωτογραφίας στο πανεπιστήμιο για ένα εξάμηνο. Ο στόχος τους ήταν τα 15.000 δολάρια σε συνολικές πωλήσεις. Αλλά την πρώτη μέρα, λόγω της εμπιστοσύνης που δημιουργήσαν με τους πελάτες τους με την πάροδο του χρόνου, έβγαλαν πάνω από 160.000 δολάρια.
«Η επιτυχία του πρώτου μαθήματος, μου έδειξε ότι ήταν πιο πολύτιμο να κάνω προσιτή τη φωτογραφική εκπαίδευση, παρά να φωτογραφίζω γάμους και να αυξάνω συνεχώς τις τιμές. Έχουμε δημιουργήσει πάνω από 12 διαφορετικά μαθήματα, e-books και οδηγίες για διάφορες δεξιότητες φωτογραφίας. Έχουμε επίσης ένα προϊόν, το KJ All Access. Για 29 δολάρια το μήνα, παντός είδους φωτογράφοι ανεξαρτήτως εμπειρίας μπορούν να με ακολουθούν καθώς καλύπτω εκδηλώσεις και χειρίζομαι κάθε λογής απρόβλεπτες καταστάσεις — από νυφικά που λερώνονται με λάσπη έως έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Τα νέα βίντεο γυρίζονται από ένα συνεργάτη μου, τα επεξεργάζομαι εγώ και κυκλοφορούν κάθε μήνα. Τα μέλη έχουν επίσης πρόσβαση σε μια "πισίνα" με προηγούμενα βίντεο» υπογραμμίζει.
«Να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων»
«Αγαπώ τη δουλειά μου. Το ότι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του προγράμματός μας επέτρεψε σε εμένα και τον σύζυγό μου να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα τρία παιδιά μας και να "κυνηγήσουμε" projects για τα οποία είμαστε ενθουσιασμένοι. Φέτος, ιδρύσαμε μια ίδρυμα που απευθύνεται σε οικογένειες και ονομάζεται Acton Academy West End. Δουλεύουμε με παιδιά ηλικίας από 5 έως 8 ετών με στόχο να βρουν τα μοναδικά τους πάθη, μέσα από διάφορες δραστηριότητες» τονίζει.
«Είτε δημιουργούμε εργαλεία που διδάσκουν στους φωτογράφους πώς να φτιάξουν μια καριέρα που να στηρίζει οικονομικά την οικογένειά τους, είτε απλώς μοιραζόμαστε τα σκαμπανεβάσματα της καθημερινότητάς μας στα social media, εγώ και ο σύντροφός μου θέλουμε με την επιχείρησή μας να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων» καταλήγει η Άλσοπ.