Morgan Stanley: «Ξεφουσκώνει» το τεχνολογικό ράλι στην Wall Street - Επιστροφή σε νέα χαμηλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: «Ξεφουσκώνει» το τεχνολογικό ράλι στην Wall Street - Επιστροφή σε νέα χαμηλά
Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan επίσης εκτίμησαν ότι η τεχνολογία «μπορεί να μην είναι πλέον ένα καλό μέρος για να τοποθετηθεί κάποιος»

Ο Μάικλ Ουίλσον της Morgan Stanley – μεταξύ των πιο γνωστών bearish φωνών στις ΗΠΑ- προειδοποίησε πως το ράλι για τις τεχνολογικές μετοχές που ξεπέρασε το 20% δεν είναι πλέον βιώσιμο και ότι ο κλάδος θα επιστρέψει σε νέα χαμηλά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Nasdaq 100 εισήλθε σε περιοχή bull market με τους επενδυτές να συρρέουν στην τεχνολογία μετά τους τριγμούς στον τραπεζικό κλάδο που προκάλεσε η κατάρρευση περιφερειακών δανειστών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Γουίλσον αυτό συνέβη εν μέρει γιατί η τεχνολογία εκλαμβάνεται ως παραδοσιακά αμυντικός κλάδος, κάτι με το οποίο ο ίδιος βέβαια διαφωνεί και βλέπει καλύτερο προφίλ ρίσκου στις εταιρείες κοινής ωφελείας, τα βασικά είδη και την υγειονομική περίθαλψη.

«Η τεχνολογία είναι στην πραγματικότητα πιο προκυκλική και η πτώση της συμπίπτει με την ευρύτερη αγορά σε περιόδους bear market», έγραψε σε ένα σημείωμα ο αναλυτής – ο οποίος βρέθηκε στην 1η θέση της περσινής έρευνας των θεσμικών επενδυτών αφού προέβλεψε σωστά το selloff στις μετοχές. «Συμβουλεύουμε αναμονή για ένα ισχυρό χαμηλό στην ευρύτερη αγορά πριν τοποθετηθούμε πιο επιθετικά στην τεχνολογία, καθώς ο κλάδος βιώνει συνήθως μια περίοδο ισχυρής υπεραπόδοσης πριν από πυθμένες – μία περίοδο στην οποία η κυκλικότητά του λειτουργεί ανοδικά», ανέφερε.

Επιπλέον, η προσδοκία ότι η Fed θα τερματίσει σύντομα τη νομισματική της σύσφιξη θα απογοητεύσει τους επενδυτές, εκτίμησε ο αναλυτής. «Δεν αντιμετωπίζουμε το πρόσφατα διευρυμένο πρόγραμμα τραπεζικής χρηματοδότησης ως μια μορφή ποσοτικής χαλάρωσης που τελικά θα είναι ενθαρρυντική για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», έγραψε.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan συμπεριλαμβανομένου του Μίσλαβ Ματέικα, επίσης εκτίμησαν ότι η τεχνολογία «μπορεί να μην είναι πλέον ένα καλό μέρος για να τοποθετηθεί κάποιος». Ο κλάδος θα σταματήσει να έχει ισχυρές επιδόσεις λόγω των κινδύνων για τα κέρδη, των μη ελκυστικών αποτιμήσεων και των πολύ υψηλών τιμών σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο, καθιστώντας τους αναλυτές «ουδέτερους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rivian: Κάμψη στην παραγωγή οχημάτων ηλεκτροκίνησης για το α΄τρίμηνο

Η Raytheon θα προμηθεύσει την Ελβετία με πυραύλους Patriot - Έναντι 1,2 δισ. δολαρίων

Η Leica τιμά τα 100 χρόνια της Disney με μια limited edition φωτογραφική μηχανή

gazzetta
gazzetta reader insider insider