Για 3η σερί χρονιά πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη η κληρονόμος της L'Oreal: Το Top 10 - Η γαλλική πρωτιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για 3η σερί χρονιά πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη η κληρονόμος της L'Oreal: Το Top 10 - Η γαλλική πρωτιά
Για πρώτη φορά δύο Γάλλοι το πλουσιότερο «ανδρόγυνο» στον κόσμο - Αμφότεροι από τον χώρο της πολυτέλειας. Στα 80,5 δισ. δολ. η περιουσία της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ.

Σε 337 ανέρχονται οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, με την κορυφή να κατακτά η κληρονόμος της L'Oréal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ.

Η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ, με περιουσία 80,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εμφανίζει κέρδη σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2022. Παράλληλα, η Μακένζι Σκοτ - η οποία πήρε διαζύγιο από τον Τζεφ Μπέζος το 2019, κατρακύλησε πέντε θέσεις στο Νο. 9, καθώς οι μετοχές της Amazon διολίσθησαν. Επίσης, η τεράστια φιλανθρωπική προσφορά της Σκοτ - συνολικά περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια - οφείλεται στην περαιτέρω «αποδυνάμωσή» της.

Μάλιστα, οι πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου είναι αυξημένες κατά 10 σε σχέση με το 2022 και πλέον κατέχουν ελαφρώς μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη (13%, σε σύγκριση με 12% πέρυσι). Η Αμπιγκέιλ Τζόνσον (εκτιμώμενη καθαρή περιουσία: 21,6 δισεκατομμύρια δολάρια), η οποία ηγείται του κολοσσού Fidelity, αποχώρησε από το top 10 φέτος και τη θέση της πήρε η Rafaela Aponte-Diamant, η οποία είναι και η 6η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με περιουσία 31,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρέπει να τονιστεί πως η Aponte-Diamont είναι μία από τις μόλις 96 αυτοδημιούργητες γυναίκες στην λίστα, καθώς σχεδόν τα 3/4 όλων των γυναικών στην κατάταξη κληρονόμησαν την περιουσία τους. Αξιοσημείωτες περιπτώσεις γυναικών μεταξύ του 28% που θεωρούνται αυτοδημιούργητες περιλαμβάνουν τη Rihanna (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) και την Kim Kardashian (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια). Από τις νέες προσθήκες ξεχωρίζει η Rohiqa Cyrus Mistry (7 δισεκατομμύρια δολάρια), η χήρα του Cyrus Mistry, πρώην προέδρου της Ινδίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τον Σεπτέμβριο.

Η γαλλική πρωτιά

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάταξης ο πιο πλούσιος άνδρας και η πιο πλούσια γυναίκα της Γαλλίας είναι επίσης οι πλουσιότεροι στον κόσμο. Μια διπλή επίδοση που δείχνει το σφρίγος της γαλλικής οικονομίας παρά τις διαδοχικές κρίσεις που διέρχεται η χώρα μας, άμεσα ή έμμεσα», αναφέρει σε ανακοίνωση το Forbes France.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος έγινε μαζί με την οικογένειά του ο κάτοχος της μεγαλύτερης περιουσίας στον κόσμο σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζει «σε πραγματικό χρόνο» το περιοδικό, χρησιμοποιώντας κυρίως ως κριτήρια τις τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Στην κορυφή παγκοσμίως για το 2023 που δημοσιεύτηκε σήμερα, η περιουσία του εκτιμάται πως φθάνει τα 211 δισεκατομμύρια δολάρια --- το Forbes διευκρινίζει πως «υπολόγισε την καθαρή περιουσία χρησιμοποιώντας τις τιμές των μετοχών και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της Παρασκευής, 11ης Μαρτίου 2023».

Το γυναικείο Top 10

  1. Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ: 80,5 δισεκατομμύρια δολάρια - 69 ετών - L'Oréal - Γαλλία
  2. Τζούλια Κοχ: 59 δισεκατομμύρια δολάρια - 60 ετών - Koch Industries - ΗΠΑ
  3. Άλις Γουόλτον: 56,7 δισεκατομμύρια δολάρια - 73 ετών - Walmart - ΗΠΑ
  4. Τζακλίν Μαρς: 38,3 δισεκατομμύρια δολάρια - 83 ετών - Mars - ΗΠΑ
  5. Μίριαμ Άντελσον: 35 δισεκατομμύρια δολάρια - 77 ετών - Καζίνο - ΗΠΑ
  6. Rafaela Aponte-Diamant: 31,2 δισεκατομμύρια δολάρια - 78 ετών - Ναυτιλιακά - Ιταλία
  7. Σουζάνε Κλάτεν: 27,4 δισεκατομμύρια δολάρια - 60 ετών - BMW, φαρμακευτικά - Γερμανία
  8. Τζίνα Ράινχαρτ: 27 δισεκατομμύρια δολάρια - 69 ετών - Hancock Prospecting Group - Αυστραλία
  9. Μακένζι Σκοτ: 24,4 δισεκατομμύρια δολάρια - 52 ετών - Amazon - ΗΠΑ
  10. Ίρις Φοντμπόνα: 23,1 δισεκατομμύρια δολάρια - 80 ετών - Antofagasta PLC - Χιλή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλουσιότερος ράπερ του κόσμου ο Jay-Z με περιουσία 2,5 δισ. δολάρια: Πώς τα κατάφερε

Από τον Αμπάνι στον... Αντάνι: Οι 20+1 οικογένειες στην Ασία με περιουσία 525 δισ. δολάρια

«Το 2021 έβγαλα 130 εκατ. ευρώ» - Το επιχειρηματικό success story μίας 36χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider