Samsung: Η διαφωνία για τις μισθολογικές αυξήσεις, φέρνει την πρώτη απεργία στην ιστορία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Samsung: Η διαφωνία για τις μισθολογικές αυξήσεις, φέρνει την πρώτη απεργία στην ιστορία
Στα «σκαριά» βρίσκεται η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της Samsung Electronics στην ιστορία του νοτικοκορεατικού τεχνολογικού κολοσσού.

Στα «σκαριά» βρίσκεται η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της Samsung Electronics στην ιστορία του νοτικοκορεατικού τεχνολογικού κολοσσού, καθώς οι μισθολογικές διαφωνίες με τη διοίκηση έρχονται να προστεθούν στην αναταραχή που προκαλεί η χειρότερη τριμηνιαία επίδοση της εταιρείας από το 2009.

Σύμφωνα με το CNBC, το σωματείο National Samsung Electronics Union -που εκπροσωπεί περίπου 10.000 εργαζομένους ή το 9% του συνόλου των υπαλλήλων της Samsung προειδοποίησε τη διοίκηση πως θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του νοτιοκορεατικού ομίλου από το 1969 όταν και ιδρύθηκε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από την ηγεσία του συνδικάτου στη Σεούλ, οι εργαζόμενοι ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς της τάξης του 6%, ενώ παράλληλα το NSEU ζήτησε να συμμετέχει στις συνομιλίες για τις μισθολογικές αυξήσεις, καθώς μέχρι στιγμής «έχει αποκλειστεί από τον πρόεδρο Lee Jae-yong». Όπως αναφέρει το CNBC, η διοίκηση της Samsung προσφέρει αυξήσεις ύψους 4%.

«Εξαρτάται από τη στάση του προέδρου Lee Jae-yong. Του ζητάμε ειλικρινά να έρθει στο τραπέζι για συνομιλίες», δήλωσε εκπρόσωπος του NSEU, ενώ η διοίκηση του ομίλου -ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κλάδους ημιαγωγών, οθονών και συσκευών κινητής τηλεφωνίας- δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, η Samsung ανακοίνωσε πως τα λειτουργικά της κέρδη για το α' τρίμηνο του 202 υποχώρησαν κατά 95% σε ετήσιο επίπεδο και διαμορφώθηκαν στα 640 δισ. γουόν Νότιας Κορέας (478,6 εκατ. δολάρια), επίδοση που συνιστά τη χειρότερη ων τελευταίων 14 ετών.

Η πτώση ήρθε εν μέσω της μειωμένης ζήτησης των τσιπ για ηλεκτρονικές συσκευές και καθώς οι επιχειρήσεις του κλάδου συνεχίζουν να «καίνε το λίπος» των αποθεματικών τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι για την Western Alliance - «Βουτιά» ως και 45% για τη μετοχή

Ferrari: Αύξηση εσόδων 20%, εν μέσω των υψηλότερων τιμών και των αγορών ακριβότερων μοντέλων

Shopify: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Πώληση της μονάδας logistics

gazzetta
gazzetta reader insider insider