Από το 2024 οι εξαγωγές του τουρκικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ευρώπη - Από πού θα ξεκινήσουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από το 2024 οι εξαγωγές του τουρκικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ευρώπη - Από πού θα ξεκινήσουν
Από τα τέλη του 2024 σχεδιάζει η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία Togg - η πρώτη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα - να ξεκινήσει τις εξαγωγές στην Ευρώπη. 

Από τα τέλη του 2024 σχεδιάζει η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία Togg - η πρώτη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα - να ξεκινήσει τις εξαγωγές στην Ευρώπη.

Η Togg, στην παρούσα φάση, παράγει αυτοκίνητα για τις ανάγκες των εγχώριων παραγγελιών, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Gurcan Karakas.

«Θα αρχίσουμε να παράγουμε τα έξυπνα οχήματά μας για την ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του 2024, ξεκινώντας από τις σκανδιναβικές χώρες, επειδή αυτές οι αγορές τείνουν περισσότερο προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα» δήλωσε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα διπλασιάσει τις πωλήσεις της σε περισσότερες από 50.000 μονάδες το 2024, από τις 28.000 μονάδες που έχουν προγραμματιστεί για φέτος.

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η σύζυγός του και αρκετοί υπουργοί και αξιωματούχοι του κόμματός του εθεάθησαν να οδηγούν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες παραδόσεις τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς βλέπουν στο Βερολίνο τις τουρκικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής

gazzetta
gazzetta reader insider insider