Optima: Κορυφαία επιλογή η Jumbo - Στα 31,10 ευρώ η τιμή στόχος με σύσταση «buy»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Optima: Κορυφαία επιλογή η Jumbo - Στα 31,10 ευρώ η τιμή στόχος με σύσταση «buy»
Ως ένα καλά τοποθετημένο και συνετό, με χαρακτηριστικά αξίας και ευκαιρίες ανάπτυξης, χαρακτηρίζει η Optima to business model της Jumbo.

Ως ένα καλά τοποθετημένο και συνετό, με χαρακτηριστικά αξίας και ευκαιρίες ανάπτυξης, χαρακτηρίζει η Optima to business model της Jumbo (κυρίως στη Ρουμανία και επίσης σε νέες κατηγορίες προϊόντων), με την εταιρεία να συνεχίζει να εκπλήσσει τους επενδυτές, καθώς ξεπερνά σταθερά τόσο το guidance της διοίκησης όσο και τις προσδοκίες της αγοράς.

Από αυτή την άποψη, μετά από ένα ισχυρό 2022 με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά περίπου 14% σε ετήσια βάση (+12% έναντι 2019), με μεγάλα περιθώρια μικτού κέρδους, ο όμιλος διατηρεί τη θετική του δυναμική, με τις πωλήσεις στο πεντάμηνο να αυξάνονται κατά 23% σε ετήσια βάση, ωστόσο σε μια σχετικά ευκολότερη συγκρίσιμη βάση. Υποστηριζόμενη από την ισχυρή δυναμική κερδών και τη δημιουργία ταμειακών ροών τα τελευταία χρόνια, η Jumbo κατάφερε να ανταμείψει τους μετόχους της μέσω των χρηματικών διανομών (με τις συνολικές διανομές το 2021- εξάμηνο του 2023 να ανέρχονται στα 3,04 ευρώ ανά μετοχή) αλλά και την πορεία της μετοχής που έχει ενισχυθεί κατά 57,2% ετησίως συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την ισχυρή οικονομική της θέση, με καθαρά ρευστότητα που υπερβαίνει τα 0,5 δισ. ευρώ.

Η Optima αναμένει πως οι πωλήσεις του ομίλου θα ανέλθουν στα 1.010,6 εκατ. ευρώ (+6,4% ετησίως), τα EBITDA στα 323,8 εκατ. ευρώ (+2% ετησίως) και τα καθαρά κέρδη στα 225,6 εκατ. ευρώ (+1,5% ετησίως). Η εκτίμησή της για το μικτό περιθώριο κέρδους ανέρχεται στο 52,7% (-180 μονάδες βάσης) για το 2023 που αναμένεται να φτάσει τα προ-πανδημίας επίπεδα.

Η Optima διατηρεί τη σύσταση buy αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 31,1 ευρώ από 22,7 προηγουμένως. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Jumbo βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της για το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider