Twitter: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «έρευνα εκτός ελέγχου» σχετικά με τα δεδομένα των χρηστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «έρευνα εκτός ελέγχου» σχετικά με τα δεδομένα των χρηστών
Η εταιρεία του Έλον Μασκ δεν ενημέρωνε επαρκώς τους χρήστες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα στοιχεία επικοινωνίας τους θα χρησιμοποιούνταν για τη στόχευση διαφημίσεων.

Το Twitter ζήτησε την Πέμπτη από δικαστήριο των ΗΠΑ να τερματίσει ή να τροποποιήσει μια εντολή έρευνας της ομοσπονδιακής επιτροπής εμπορίου (FTC) που διέπει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αποθηκεύει και χρησιμοποιεί πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες στην πλατφόρμα του Έλον Μασκ.

Όπως αναφέρει το CNBC, με τη συμφωνία του 2011 επιλύθηκαν αρχικά οι κατηγορίες ότι η πλατφόρμα απέτυχε να διασφαλίσει επαρκώς τις πληροφορίες των χρηστών της. Η εντολή υπέβαλε το Twitter σε ανεξάρτητη αξιολόγηση του προγράμματος ασφαλείας του για 10 χρόνια και απαγόρευσε στην εταιρεία να παραπλανά τους καταναλωτές σχετικά με τις πρακτικές ασφαλείας και προστασίας των ιδιωτικών δεδομένων της για 20 χρόνια.

«Εκτός ελέγχου» η έρευνα

Με την επιστολή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό διακαστήριο των ΗΠΑ την Πέμτη, το Twitter ζητά να καθορίσει εάν η εντολή της FTC του 2011 «είναι δίκαιη υπό το πρίσμα της συμπεριφοράς της Επιτροπής».

Η εταιρεία δήλωσε ότι η έρευνα είναι «εκτός ελέγχου και έχει αμαυρωθεί από προκατάληψη. Κατά συνέπεια, η «ακατάλληλη εντολή συναίνεσης δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει κανέναν δίκαιο σκοπό».

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η FTC έχει εκδώσει «ατέρμονες απαιτήσεις για επαχθείς προστασίες εγγράφων», ιδίως από τότε που ο Έλον Μασκ ανέλαβε το Twitter το 2022. Από τότε, η X Corp, η οποία διαχειρίζεται το Twitter, δήλωσε ότι έχει λάβει 16 επιστολές με απαιτήσεις, σε σύγκριση με μόλις 28 από την υπηρεσία την τελευταία δεκαετία και πλέον.

«Η υπερβολή της FTC έχει τώρα κορυφωθεί με την απαίτηση να κληθεί σε κατάθεση ο κ. Μασκ, ο οποίος δεν είναι, και ποτέ δεν ήταν, συμβαλλόμενο μέρος» στην υπόθεση, σύμφωνα με το Twitter

Τον Μάιο του 2022, πριν αναλάβει ο Μασκ, η εταιρεία κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 150 εκατ. δολαρίων με την FTC και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για την υποτιθέμενη παραβίαση της διαταγής του 2011, καθώς δεν ενημέρωνε επαρκώς τους χρήστες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα στοιχεία επικοινωνίας τους θα χρησιμοποιούνταν για τη στόχευση διαφημίσεων.

Με το πέρασμα της εταιρείας στα χέρια του Μασκ, η FTC κατέστησε σαφές ότι είχε δεσμευτεί να τηρήσει τις εντολές της, αφού βασικά στελέχη για την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων και της ασφάλειας αποχώρησαν από την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μήνυση της SEC στην Celsius, συνελήφθη ο ιδρυτής της - Πρόστιμο 4,7 δισ. δολαρίων

Amazon: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων στη φετινή Prime Day

Στα κάγκελα 160.000 ηθοποιοί στο Χόλιγουντ - «Τελεσίγραφο» στα στούντιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider