Ισραήλ: «Άκυρο» σε εξαγορά εταιρείας από fund με έδρα τα ΗΑΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: «Άκυρο» σε εξαγορά εταιρείας από fund με έδρα τα ΗΑΕ
Η Phoenix είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ με χρηματιστηριακή αξία περίπου 2,6 δισ. δολαρίων και η συμφωνία αποτιμήθηκε τότε στα 855 εκατ. 

Μια κοινοπραξία επενδυτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με επικεφαλής το fund ADQ, ανακοίνωσε την ακύρωση προγραμματισμένης εξαγοράς της ισραηλινής χρηματοπιστωτική εταιρείας Phoenix Holdings.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το deal ακυρώθηκε λόγω πιθανών ρυθμιστικών περιορισμών στη συμφωνία που θα μπορούσαν να περιορίσουν αρκετά μέλη της κοινοπραξίας από το να πραγματοποιήσουν πρόσθετες σημαντικές επενδύσεις στο Ισραήλ.

Οι ελέγχοντες μέτοχοι, οι ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες Centerbridge Partners και Gallatin Point Capital, κατέχουν περίπου το 33% της Phoenix, σύμφωνα με δήλωση του Δεκεμβρίου.

Η Centerbridge και η Gallatin δήλωσαν τον Δεκέμβριο ότι τα κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι αναμένεται να αγοράσουν μερίδιο 25%-30% της Phoenix. Η Phoenix είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ με χρηματιστηριακή αξία περίπου 2,6 δισ. δολαρίων και η συμφωνία αποτιμήθηκε τότε στα 855 εκατ. δολάρια

Το Ισραήλ και τα ΗΑΕ έχουν αναζητήσει τρόπους για να βελτιώσουν τις αμυντικές και οικονομικές σχέσεις από τότε που συμφώνησαν να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις το 2020, σε μια ιστορική τομή στη Μέση Ανατολή.

Οι χώρες δήλωσαν ότι η πολιτική συμφωνία θα οδηγήσει σε επενδύσεις δισ. δολαρίων στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Επέμβαση για βηματοδότη στον Νετανιάχου, καθώς πλησιάζει κρίσιμη ψηφοφορία για τη Δικαιοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider