Η Paramount πουλά τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster στην KKR

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Paramount πουλά τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster στην KKR
Οι Paramount και KKR υπέγραψαν «οριστική συμφωνία» για την πώληση του οίκου, έναντι 1,62 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Στην πώληση του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster, στην εταιρεία επενδύσεων KKR, προχωρά ο όμιλος Paramount Global, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου.

Οι Paramount και KKR υπέγραψαν «οριστική συμφωνία» για την πώληση του οίκου, έναντι 1,62 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

«Τα έσοδα θα δώσουν στην Paramount πρόσθετη οικονομική ευελιξία και μεγαλύτερη δυνατότητα δημιουργίας μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους, ενώ παράλληλα θα εξισορροπήσουν τον ισολογισμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Bob Bakish.

Το ποσό είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχε συμφωνήσει να καταβάλει η Penguin Random House (2,18 δισ. δολάρια) για να συγχωνευθούν δυο από τους πέντε μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους των ΗΠΑ. Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εναντιώθηκε στη συγχώνευση, επικαλούμενο το ενδεχόμενο ο νέος όμιλος να μειώσει τον αριθμό των βιβλίων που θα εκδίδει ή τις αμοιβές των δημιουργών.

Ο οίκος Simon & Schuster ιδρύθηκε το 1924 και τυπώνει περίπου 2.000 βιβλία τον χρόνο. Έχει τα δικαιώματα πολλών συγγραφέων παγκόσμιων μπεστ-σέλερ, συμπεριλαμβανομένων του μυθιστοριογράφου Στίβεν Κινγκ ή του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει σχεδόν 36.000 τίτλους για ενηλίκους και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων ηχητικών βιβλίων. Απασχολεί 1.600 εργαζόμενους.

Άνω των εκτιμήσεων τα κέρδη

Η μετοχή της Paramount βρέθηκε να ενισχύεται πάνω από 4%, μετά τη συνεδρίαση της Wall Street, καθώς τα αποτελέσματα του β' τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εταιρεία εμφάνισε ζημιές της τάξης των 299 εκατ. δολαρίων, ή 48 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 419 εκατ. δολαρίων ή 62 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο του 2022. Τα προσαρμοσμένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 10 σεντς, από 64 σεντς πέρυσι, με τους αναλυτές να αναμένουν την επίτευξη break even.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 7,62 δισ. δολάρια από 7,8 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 7,44 δισ. δολάρια. Τα έσοδα για την υπηρεσία Paramount+ αυξήθηκαν κατά 47%, ενώ τα συνολικά έσοδα από διαφημίσεις ενισχύθηκαν κατά 21%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider