Novo Nordisk: Το περίφημο χάπι αδυνατίσματος, «χοντραίνει» την κεφαλαιοποίησή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novo Nordisk: Το περίφημο χάπι αδυνατίσματος, «χοντραίνει» την κεφαλαιοποίησή της
Η κεφαλαιοποίηση της Novo Nordisk ξεπέρασε αυτή της LVMH.

Η παρασκευάστρια του φαρμάκου απώλειας βάρους Wegovy είναι πλέον η πολυτιμότερη εταιρεία στην Ευρώπη, βάσει της τιμής κλεισίματος των μετοχών τη Δευτέρα. Με αυτόν τον τρόπο στρέφει την προσοχή στις δυνατότητες ενός χαπιού που μπορεί να εκπληρώσει την μακρά επιθυμία των ανθρώπων για άκοπο αδυνάτισμα.

Η Novo Nordisk έκλεισε με άνοδο 0,7% τη Δευτέρα στη Δανία, βρίσκοντας στήριξη στο λανσάριμα του Wegovy στη Βρετανία. Κατάφερε, έτσι να ξεπεράσει, την LVMH, ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη. Η μετοχή της εταιρείας φαρμακευτικών ειδών έχει εκτοξευτεί 41% φέτος, ενώ κινείται ανοδικά και σήμερα, Τρίτη.

Η Eli Lilly, με έδρα την Ιντιανάπολη, είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Novo Nordisk στα αδυνατιστικά φάρμακα και έχει υποβάλει αίτημα έγκρισης του φαρμάκου Mounjaro κατά της παχυσαρκίας. Η αγορά είναι μεγάλη και μεγαλώνει και άλλο. Τον περασμένο μήνα, ερευνητές διαπίστωσαν ότι το Wegovy βοήθησε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια να αποκτήσουν αντοχή σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine.

Η χρηματιστηριακή αξία της Novo Nordisk διαμορφώνεται τώρα στα περίπου 420 δισ. δολάρια. Είναι δηλαδή κοντά σε αυτή της Eli Lilly, στα 417 εκατ. δολάρια και λίγο κάτω από αυτή της Exxon Mobil στα 422 δισ. δολάρια.

Το Wegovy κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2021. Στην Ευρώπη διατίθεται επίσης στη Νορβηγία, τη Δανία και τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider