Ψάλτης: Ορόσημα η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η συμφωνία Alpha Bank - UniCredit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψάλτης: Ορόσημα η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η συμφωνία Alpha Bank - UniCredit
Ο κ. Ψάλτης ανέλυσε τα οφέλη της συμφωνίας τόσο για την τράπεζα όσο και για την αγορά και την ελληνική οικονομία γενικότερα.

«Αναπτυσσόμαστε πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, οι επενδύσεις αυξάνονται, η ανεργία βαίνει μειούμενη, και όλα αυτά δεν ήρθαν τυχαία», ανέφερε ο κ. Βασίλειος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank κατά τη διάρκεια του 6th AIF.

Χαρακτήρισε ως ορόσημα για την ελληνική οικονομία την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας καθώς και τη συμφωνία της Alpha Bank με την UniCredit. Ο κ. Ψάλτης ανέλυσε τα οφέλη της συμφωνίας τόσο για την τράπεζα όσο και για την αγορά και την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Έκανε λόγο για νέες απαιτήσεις για την αναβάθμιση των λειτουργικών προτύπων και λειτουργιών των εταιρειών της χώρας μας. Επιπλέον, τόνισε ότι η χώρα μας καλείται να αξιοποιήσει την ευτυχή συγκυρία, επισημαίνοντας την ανάγκη για τόνωση των επενδύσεων. Ο τραπεζικός κλάδος καλείται να επιτελέσει τον στρατηγικό του ρόλο στην ελληνική οικονομία και την ελληνική παραγωγή, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε μάλιστα, τις προοπτικές που δημιουργούνται μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και τους κλάδους που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, ενώ επεσήμανε τα περιθώρια για έρευνα για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της διπλής πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Κλείνοντας, ο κ. Ψάλτης δήλωσε ότι η Αlpha Bank στόχο έχει να καταστεί φορέας αλλαγής, με χρηματοδοτήσεις εξωστρεφών τομέων. Πεποίθησή μας είναι ότι η χώρα, η οικονομία και ο τραπεζικός τομέας έχουν αλλάξει σελίδα, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της οικονομικής προόδου, τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ομοβροντία» αποεπένδυσης του ΤΧΣ από Alpha Bank και Εθνική - Ηχηρό κάλεσμα στους διεθνείς επενδυτές 

Αυξάνονται τα προϊόντα με μείωση τιμής στο ράφι – Έρχονται νέα πρόστιμα για τα περιθώρια κέρδους

Η τιμή για την Alpha και ο διαγωνισμός - Τα 16 «κενά» της «Γραμμής 1» - Η ΚΛΜ και η διάσπαση των ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider