Foxconn: Εμμένει στις ισχυρές προοπτικές πωλήσεων στο τέλος του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Foxconn: Εμμένει στις ισχυρές προοπτικές πωλήσεων στο τέλος του έτους
Το τέταρτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά η «καυτή» εποχή για τις εταιρείες τεχνολογίας της Ταϊβάν, καθώς η εορταστική περίοδος εκτοξεύει τις πωλήσεις.

Η ταϊβανέζικη Foxconn, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο και σημαντικός προμηθευτής της Apple, παρέμεινε σταθερή στις προηγούμενες προβλέψεις της για ισχυρές εορταστικές πωλήσεις στο τέλος του έτους, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην καλή πορεία των πωλήσεων σε ΗΠΑ και Κίνα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το τέταρτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά η «καυτή» εποχή για τις εταιρείες τεχνολογίας της Ταϊβάν, καθώς αγωνίζονται να προμηθεύσουν smartphone, tablet και άλλα ηλεκτρονικά είδη σε μεγάλους προμηθευτές όπως η Apple για την εορταστική περίοδο στο τέλος του έτους στις δυτικές αγορές.

Η Foxconn ανέφερε σε δήλωσή της ότι με το δεύτερο εξάμηνο του έτους να αποτελεί μια «παραδοσιακά περίοδο αιχμής» για τα καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας, οι δραστηριότητες «θα αυξηθούν διαδοχικά», διατηρώντας τις προβλέψεις της που έδωσε τον περασμένο μήνα.

«Οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο παραμένουν αμετάβλητες», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινιστεί το ύψος τους.

Η Foxconn, που ονομάζεται επίσημα Hon Hai Precision Industry, ανέφερε ότι τα έσοδα τον περασμένο μήνα έφτασαν τα 741,2 δισεκατομμύρια δολάρια Ταϊβάν (23,09 δισ. δολάρια), μειωμένα κατά 4,56% σε σχέση με πέρσι, αλλά με αύξηση 12,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Τα έσοδα από τα «έξυπνα» καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των smartphone, παρουσίασαν «σημαντική» αύξηση από μήνα σε μήνα, καθώς τα νέα προϊόντα αύξησαν τη ζήτηση λόγω της αγοραστικής κίνησης για την Singles Day της Κίνας αυτόν τον μήνα και των εορτών των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η Foxconn.

Η Foxconn θα ανακοινώσει τα κέρδη τρίτου τριμήνου στις 14 Νοεμβρίου, όταν θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις προβλέψεις της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider