Βασιλάκης (Aegean): Κλείνει ο κύκλος της πανδημίας - Μέρισμα στους μετόχους το 2024

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλάκης (Aegean): Κλείνει ο κύκλος της πανδημίας - Μέρισμα στους μετόχους το 2024
Χρονιά ρεκόρ αναμένεται να είναι το 2024, ανέφερε ο πρόεδρος του εγχώριου αερομεταφορέα στους αναλυτές.

To 2023 θα είναι η χρονιά που η Aegean θα αφήσει πίσω της την πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα κ. Ευτύχης Βασιλάκης, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των αναλυτών, αφενός λόγω του ρεκόρ επιδόσεων κι αφετέρου λόγω της ολοκλήρωσης του ζητήματος των δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του αερομεταφορέα, η επαναγορά των warrants που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο, η οποία θα κλείσει τον κύκλο της πανδημίας, θα δώσει και την δυνατότητα στην επιχείρηση να επιβραβεύσει τους μετόχους της μετά από 4 χρόνια.

Τονίζοντας δε ότι ο αερομεταφορέας ανυπομονεί να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, σημείωσε ότι παρότι η Aegean έλαβε βοήθημα αποζημίωσης με τη μορφή του grant και όχι του επιστρέψιμου δανείου, κατάφερε να αυξήσει την αξία των warrants σε σχέση με την περίοδο που εκδόθηκαν, χάρη στις καλές επιδόσεις της μετοχής και των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσίασε.

Να υπενθυμίσουμε ότι αμέσως μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του ελληνικού Δημοσίου να ασκήσει το δικαίωμα κτήσης των warrants η εταιρεία προγραμμάτισε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 14 Δεκεμβρίου για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Η απόφαση δε φαίνεται να ήδη ειλημμένη, αφού όπως εξήγησε ο κ. Βασιλάκης, πάνω από το 60% των μετόχων της αεροπορικής έχει δηλώσει, με επιστολές προς το Διοικητικό Συμβούλιο, ότι προτίθεται να υπερψηφίσει την απόκτηση των Τίτλων Κτήσης Μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aegean: Πάνω από το 60% των μετόχων θα ψηφίσουν την εισήγηση Βασιλάκη για εξαγορά των warrants

Aegean: Στις 14 Δεκεμβρίου η ΕΓΣ για την εξαγορά των warrants του Δημοσίου

Aegean: Με συμπέρασμα χωρίς επιφύλαξη το φορολογικό πιστοποιητικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider