Foxconn: Σκέφτεται να εφαρμόσει rotation στους διευθύνοντες συμβούλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Foxconn: Σκέφτεται να εφαρμόσει rotation στους διευθύνοντες συμβούλους
Για τις ανά τον κόσμο επιχειρήσεις, το rotation στους διευθύνοντες συμβούλους είναι κάτι ασυνήθιστο.

H Foxconn εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει ένα σύστημα εκ περιτροπής CEO σε μία μείζονα αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της που έχει σχεδιαστεί με στόχο να καλλιεργήσει μελλοντικά ταλέντα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές.

Για τις ανά τον κόσμο επιχειρήσεις, το rotation στους διευθύνοντες συμβούλους είναι κάτι ασυνήθιστο, ωστόσο αναλυτές υποστηρίζουν πως προάγει την ομαδική δουλειά και αποτρέπει την εδραίωση μιας ηγεσίας, ενώ παράλληλα «επωάζεται» η επόμενη γενιά ταλέντων.

Μία από τις πηγές είπε ότι το σχέδιο είναι η απάντηση στις επανειλημμένες εκκλήσεις των επενδυτών για ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης με διαχωρισμό του ρολου του διευθύνοντος συμβούλου από τον πρόεδρο. Ο Young Liu κατείχε και τους δύο ρόλους από το 2019 στην 50χρονη ταϊβανέζικη εταιρεία που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο στη βάση συμβολαίων και σημαντική προμηθεύτρια εξαρτημάτων του iPhone.

Και οι τρεις πηγές είπαν στο Reuters ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση καθώς η διοίκηση επεξεργάζεται το πώς θα μπορούσε να δουλέψει το προτεινόμενο σύστημα, ποιοι θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι CEOs, ποιες θα είναι οι ευθύνες τους και πώς θα συνεργαστούν με τον Liu.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Mega επένδυση στην Ιαπωνία για cloud και τεχνητή νοημοσύνη

ByteDance: Πάνω από τα 40 δισ. δολάρια τα κέρδη του 2023 για τη μητρική του TikTok

gazzetta
gazzetta reader insider insider