Microsoft: Νέα επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στα ΗΑΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Νέα επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στα ΗΑΕ
Microsoft
Η Microsoft υλοποιεί μία επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων σε τεχνολογική εταιρεία που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την οποία εποπτεύει ο εθνικός σύμβουλος ασφαλείας της χώρας.

Σε μία νέα επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων προχωράει η Microsoft στα ΗΑΕ, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της με την τεχνολογική εταιρεία συμμετοχών G42, την οποία εποπτεύει ο εθνικός σύμβουλος ασφαλείας της χώρας.

Όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι δύο εταιρείας, η συμφωνία προβλέπει την τοποθέτηση του CEO της Microsoft, Brad Smith, στο διοικητικό συμβούλιο της G42.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η συμφωνία αναπτύχθηκε «σε στενή διαβούλευση με τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των ΗΠΑ».

Η G42, που έχει έδρα το Άμπου Ντάμπι και αυτοπροσδιορίζεται ως εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, διαχειρίζεται κέντρα δεδομένων στη Μέση Ανατολή αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ μεταξύ των επιτευγμάτων της περιλαμβάνεται το κορυφαίο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για την αραβική γλώσσα, γνωστό και ως Jais.

Η Microsoft δήλωσε ότι η G42 θα εκτελεί τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους της Microsoft και οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να φέρουν ψηφιακές υποδομές σε περιοχές όπου η G42 διατηρεί ισχυρή παρουσία, δηλαδή στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Αφρική.

Σχετικά με ανησυχίες που υπήρχαν για τους δεσμούς της G42 με την κινεζική κυβέρνηση, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θα διακόψει τις επαφές με Κινέζους προμηθευτές υλικού. Η G42 έχει κατηγορηθεί ακόμη για κατασκοπεία λόγω της σχέσης της με μία εφαρμογή για το κινητό που αποδείχτηκε κακόβουλο λογισμικό κατασκοπείας.

Σημειώνεται πως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της G42 είναι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Tahnoon bin Zayed Al Nahyan.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, χαρακτήρισε την Τρίτη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «παγκόσμιο παράγοντα στη σύγχρονη τεχνολογία» και δήλωσε ότι συνεργάζεται μαζί τους και με άλλες χώρες για να δημιουργηθούν «επαληθεύσιμες δεσμεύσεις» για την ασφαλή ανάπτυξη και ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών.

«Επενδύσεις όπως αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα, όταν κάποιος τις διαχειριστεί με υπευθυνότητα, έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν την καινοτομία στις ψηφιακές τεχνολογίες σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Brittany Caplin σε γραπτή δήλωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπεγράφη σύμβαση 6 εκατ. ευρώ για έργα στο αρδευτικό δίκτυο Νιγρίτας Σερρών

Η NASA επιβεβαιώνει - Αντικείμενο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έπεσε σε σπίτι στη Φλόριντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider