Amazon: Επένδυση 11 δισ. στην Ιντιάνα για την κατασκευή data centers

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Επένδυση 11 δισ. στην Ιντιάνα για την κατασκευή data centers
Στην επένδυση 11 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει η Amazon Web Services για την κατασκευή data centers στην Ιντιά

Στην επένδυση 11 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει η Amazon Web Services για την κατασκευή data centers στην Ιντιάνα όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη πολιτεία, και η οποία αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Ο κολοσσός της διαδικτυακής λιανικής διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία στην συγκεκριμένη πολιτεία, όπου απασχολεί 26.000 άτομα πλήρους και μερικής απασχόλησης. Οι νέες εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν στην κομητεία St Joseph στη βόρεια κεντρική Ιντιάνα από τις οποίες θα παράγονται υλικό για cloud computin και την παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης. Η Amazon δεν διευκρίνισε πόσα data centers θα δημιουργηθούν.

O ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών για να δημιουργήσουν κέντρα δεδομένων που χρειάζονται για να τροφοδοτήσουν εφαρμογές όπως το viral ChatGPT του OpenAI, έχει γιγαντωθεί, καθώς προσπαθούν να ηγηθούν από αυτό που αναμένεται να είναι ο επόμενος βασικός μοχλός ανάπτυξης του κλάδου.

To Indiana Economic Development Corp (IEDC) ανακοίνωσε πως θα προσφέρει φορολογικές απαλλαγές στο κέντρο δεδομένων Web Services της Amazon για επιλέξιμες επενδύσεις κεφαλαίου για τα επόμενα 50 χρόνια, όπως ανέφερε η εταιρεία. Το IEDC συμφώνησε επίσης να προσφέρει ορισμένα κίνητρα βάσει επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένων έως 18,3 εκατ. δολαρίων σε φορολογικές πιστώσεις βάσει του αριθμού των εργαζομένων, έως 5 εκατ. δολαρίων σε επιχορηγήσεις κατάρτισης και έως 55 εκατ. δολαρίων σε φορολογικές πιστώσεις Hoosier Business Investment.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Southwest Airlines: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι απώλειες το α΄τρίμηνο - Προς την έξοδο 2.000 εργαζόμενοι

«Χαμηλές πτήσεις» και ζημιές στο α' τρίμηνο για την American Airlines - Το guidance στηρίζει τη μετοχή

Ford: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider