doValue Greece: Στηρίζει έμπρακτα την αειφόρο ανάπτυξη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
doValue Greece: Στηρίζει έμπρακτα την αειφόρο ανάπτυξη
Η doValue, δίνοντας το παράδειγμα στα πλαίσια του Προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης #Αξίες Ζωής αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής.

Το φυσικό περιβάλλον δεν είναι απλά ο τόπος που δραστηριοποιούμαστε καθημερινά αλλά συνιστά και την πηγή ζωής για εμάς και για ό,τι αγαπάμε. Η απληστία και οι αλόγιστες παρεμβάσεις των ανθρώπων πάνω σε αυτό, έχουν πλέον ξεκάθαρες συνέπειες ορατές σε όλους μας. Η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση του περιβάλλοντος και η μόλυνση των υδάτων είναι μερικές μόνο από αυτές. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά εν μέσω αυτών των προκλήσεων, η υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής πρέπει να είναι κύριο μέλημα για όλους ώστε να εξασφαλίσουμε την ευημερία της κοινωνίας μας και ένα καλύτερο «αύριο».

Στη προσπάθεια αυτή, είναι σημαντικό όταν εταιρείες όπως η doValue Greece, στηρίζουν έμπρακτα τις ανάγκες της κοινωνίας και παρεμβαίνουν με λύσεις που εξασφαλίζουν ένα πιο βιώσιμο πλανήτη για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Η doValue Greece, δίνοντας το παράδειγμα στα πλαίσια του Προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης #Αξίες Ζωής αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, που άλλωστε βρίσκονται και στον πυρήνα της φιλοσοφίας της. Με τις #Αξίες Ζωής, υποστηρίζει την ευζωία, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, καινοτομεί στον τομές της υγείας, ενώ παράλληλα φροντίζει για την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας.

Αναβάθμιση του κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Το Σπίτι της Άρσις»

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Το Σπίτι της Άρσις» στο Ωραιόκαστρο είναι μία δράση που ολοκλήρωσε πρόσφατα η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Στον ξενώνα της δομής, η οποία φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6 μέχρι 18 ετών, αντικαταστάθηκαν συνολικά 35 κουφώματα (παράθυρα και μπαλκονόπορτες) με πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές οι οποίες έχουν αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο. Οι νέες εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) με συντελεστή κάτω από 2.

Με το σημαντικό αυτό έργο, εξασφαλίστηκε η εξοικονόμηση κόστους σε ψύξη, θέρμανση και φωτισμό καθώς και η μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου, έως και κατά 30%. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ένα πιο υγιές περιβάλλον για τους νέους που διαμένουν στη δομή, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως πρόκειται για το πρώτο, τέτοιου μεγέθους, έργο που πραγματοποιείται από το 2009 που ιδρύθηκε η ΑΡΣΙΣ. Η επιλογή έγινε σε συνεργασία με τους υπευθύνους της δομής, καθώς κρίθηκε ως άμεσης προτεραιότητας.

Χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι

Ακόμη μία δράση της doValue Greece, με σημαντικό, θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ήταν η εγκατάσταση στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ, 181 φωτοβολταϊκών πλαισίων, αθροίζοντας σε συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW. Η απόδοση του εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως και καλύπτει περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονόμηση της δομής.

Ανακαίνιση και κάλυψη νέου εξοπλισμού στο Δημοτικό Ιατρείο Ροβιών στην Εύβοια

Το Δημοτικό Ιατρείο Ροβιών στην Εύβοια, επλήγη τόσο από τις καλοκαιρινές καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Εύβοια το 2021 αλλά και από τις φθινοπωρινές πλημμύρες που ακολούθησαν. Η doValue Greece, ανέλαβε την επισκευή και την πλήρη ανακαίνισή του αλλά και την κάλυψη νέου εξοπλισμού. Το νέο Ιατρείο που δημιουργήθηκε με τη χορηγία και την αρωγή της εταιρείας, μπορεί και ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες των 1.000 μόνιμων κατοίκων των Ροβιών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, ετησίως, της ευρύτερης περιοχής.

Η ανθρώπινη ζωή στο επίκεντρο

Η φιλοσοφία της doValue Greece ενσωματώνει στον «πυρήνα» της σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή και εστιάζει στους άξονες της Κοινωνίας, της Υγείας και του Περιβάλλοντος όπως φαίνεται και από τις εξωστρεφείς της δράσεις. Ωστόσο, δεν σταματά εκεί και πρωτοβουλίες με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποτελούν καθημερινό μέλημα των εργαζομένων.

Με το doGreen@work και την εφαρμογή 5 απλών «πράσινων» πράξεων, η doValue καθίσταται ως σύνολο, ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην προστασία του περιβάλλοντος, την βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρίας, αλλά και την βελτίωση της ποιότητας του εργασιακού χώρου.

Η έμπρακτη αναγνώριση ότι οι πόροι του περιβάλλοντος είναι πεπερασμένοι και ότι η εύρεση νέων τρόπων επιστροφής στην κοινωνία καθίσταται πλέον αναγκαία, είναι που ξεχωρίζουν τη doValue. Μέσα από τις δράσεις του #Αξίες Ζωής συνεχίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να κινείται σταθερά και συνειδητά προς ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider