Απόβαση στην Γερμανία έκανε το Payzy της Cosmote 

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόβαση στην Γερμανία έκανε το Payzy της Cosmote 
Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του payzy Αpp μέσω της τραπεζικής άδειας της Cosmote Payments - Πού έχουν φτάσει οι χρήστες στην Ελλάδα

Τα πρώτα του βήματα στη γερμανική αγορά κάνει η fintech εφαρμογή της Cosmote, Payzy, με τον Tim Hoettges να ανακοινώνει μέσω Linkedin ότι οι Γερμανοί έχουν πλέον «ένα πρόσθετο μέσο για να αυξήσουν την διείσδυση των ψηφιακών πληρωμών στη χώρα, το οποίο τους προσφέρει και πολλά άλλα οφέλη». Παρότι, η εφαρμογή διατίθεται προς ώρας σε πιλοτικό στάδιο, το γεγονός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της DT ανακοίνωση την ύπαρξή της στο κοινωνικό δίκτυο, μαρτυρά ότι το επίσημο λανσάρισμά της δεν θα αργήσει.

«Η Deutsche Telekom θέλει να κάνει τον κόσμο πιο ψηφιακό. Θέλουμε να είμαστε μέρος της ψηφιακής ζωής των πελατών μας και οι πληρωμές αποτελούν ουσιαστικό μέρος αυτής της προσπάθειας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο CEO της DT, τονίζοντας ότι στην Γερμανία μόλις το 13% των καταναλωτών πραγματοποιούν ψηφιακές πληρωμές σε αντίθεση με το 67% του κινεζικού πληθυσμού που στρέφεται σε αυτό τον τρόπο για τις συναλλαγές του. «Για να κάνουμε τις πληρωμές πιο ψηφιακές, έχουμε λανσάρει μια νέα εφαρμογή: το ψηφιακό πορτοφόλι payzy, ένα από τα δημοφιλέστερα apps που έχουν σχεδιαστεί, το οποίο προσφέρει 1% άμεσο #cashback σε κάθε συναλλαγή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή οποιαδήποτε συναλλαγής ηλεκτρονικά και σε φυσικά καταστήματα, να μεταφέρει μικροποσά μεταξύ φίλων ή και να συμπληρωθεί με κάρτα χρεωστική ή πιστωτική.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχε αναφέρει το Insider, τα σχέδια για την διάθεση της εφαρμογής που έχει αναπτύξει η ελληνική θυγατρική της Deutsche, Cosmote Payments, στη Γερμανία, υπάρχουν εδώ και καιρό. Πλέον όμως, η εφαρμογή, λανσάρεται πιλοτικά στη γερμανική αγορά και σύντομα αναμένεται να διατεθεί στο ευρύ κοινό. Σε κάθε περίπτωση να αναφέρουμε ότι για τη διάθεσή της υπηρεσίας η DT χρησιμοποιεί την τραπεζική άδεια της Cosmote Payments.

Η απόφαση ελήφθη χάρη στην απήχηση που είχε το Payzy στην ελληνική αγορά. Να θυμίσουμε ότι όπως είχε αναφέρει ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ σε σχετική ενημέρωση στο τέλος Οκτωβρίου 2023 οι χρήστες του payzy στη χώρα μας έφταναν τις 145.000. Ο αριθμός αυτός έχει φτάσει σήμερα τις 300.000 σύμφωνα με πληροφορίες του insider μετά κι από την επιτυχημένη προώθηση της εφαρμογής αλλά και της διασύνδεσής της με επιχειρήσεις, χάρη στην οποία οι καταναλωτές έχουν πρόσθετα προνόμια. Ενισχυτικά λειτουργεί και η προσφορά δεδομένων σε περίπτωση πραγματοποίησης πληρωμών μέσω του payzy, κάτι που ισχύει και δίνει ώθηση και σε άλλες θυγατρικές του ομίλου όπως το BOX.

H πορεία του Payzy και οι επιδόσεις της Cosmote Payments

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη του Payzy ακολούθησε την ανάπτυξη της Cosmote Payments, η οποία από το 2022 έχει ολοκληρώσει την μετάπτωση των καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ αλλά και του συνόλου των ηλεκτρονικών πληρωμών του Ομίλου στις υποδομές εκκαθάρισης ηλεκτρονικών πληρωμών (acquiring services) της. Το Payzy εγκαινιάστηκε στην ελληνική αγορά στις 4 Οκτωβρίου 2022, σηματοδοτώντας την έναρξη παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικού χρήματος της Εταιρείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής για κινητά που είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει ελληνικό IBAN λογαριασμό στην COSMOTE PAYMENTS, να εκδώσει χρεωστική κάρτα VISA (ψηφιακή ή/και φυσική ) και να κάνει όλες
τις αγορές του σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Επίσης, με το payzy μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς στη στιγμή. Εκτός από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά πληρωμών, το payzy by COSMOTE περιλαμβάνει και καινοτόμες λειτουργικότητες που δεν έχουν καμία χρέωση, όπως η δυνατότητα του χρήστη να ανταλλάσσει χρήματα ή ακόμα και να μοιράζεται κοινά έξοδα με άλλους χρήστες της εφαρμογής.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις, η Cosmote payments, η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ στην οποία ανήκει το Payzy, εμφάνισε το 2022, όπου και υπάρχουν οι τελευταίες διαθέσιμες οικονομικές καταστάσεις, κύκλο εργασιών 12,030 εκατ. ευρώ από 3,666 εκατ. ευρώ το 2021, καταγράφοντας αύξηση 228,08%.

Το μεικτό κέρδος ανήλθε σε 2,121 εκατ. ευρώ έναντι 671.353 ευρώ στην προηγούμενη οικονομική χρήση, σημειώνοντας αύξηση 216,03%. Οι λειτουργικές ζημιές προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων διαμορφώθηκαν σε -1,636 εκατ. έναντι ζημιών -1,061 εκατ. ευρώ το 2021. Η διεύρυνση στις λειτουργικές ζημιές ωστόσο αποδίδεται στα αρχικά λειτουργικά κόστη, τα οποία προβλέπεται να ομαλοποιηθούν και να ευθυγραμμιστούν με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας μέσα στις αμέσως επόμενες χρήσεις. Οι ζημιές μετά από φόρους το 2022 έκλεισαν στα -2,384 εκατ. ευρώ σε σχέση με ζημίες -1,255 εκατ. την προηγούμενη χρήση.

Τον Νοέμβριο του 2023 δε, η εταιρεία προχώρησε και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ, με το μετοχικό της κεφάλαιο της εταιρείας να ανέρχεται στο ποσό 38,925 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Cosmote TV για την επόμενη τριετία το Champions League - Τι πήραν Mega και Ant1

Έμφαση στις θυγατρικές του δίνει ο ΟΤΕ - Το επόμενο στοίχημα του Payzy και το μέλλον της OTE Estate

Στην Cοsmote TV έως το 2027 τα UEFA Champions League, Europa League και Conference League

gazzetta
gazzetta reader insider insider