Βρετανία: Άδοξο τέλος στο deal 777 Partners - Blue Heaven Holdings Limited για την αγορά της Έβερτον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Άδοξο τέλος στο deal 777 Partners - Blue Heaven Holdings Limited για την αγορά της Έβερτον
Η ομάδα της Premier League είναι πλέον ελεύθερη να μιλήσει με άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η συμφωνία εξαγοράς της Έβερτον από την 777 Partners έχει λήξει, ανακοίνωσε ο σύλλογος της Premier League το Σάββατο, αφού η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του μεγαλομέτοχου Φαράντ Μοσίρι μέχρι την προθεσμία της Παρασκευής. Τον Σεπτέμβριο, το επενδυτικό ταμείο με έδρα το Μαϊάμι δήλωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνία με τον Βρετανο-Ιρανό δισεκατομμυριούχο Μοσίρι για την απόκτηση του μεριδίου του 94,1% της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία, που αρχικά αναμενόταν να κλείσει μέχρι το τέλος του 2023, καθυστέρησε καθώς η 777 Partners φέρονται να δυσκολεύονταν να εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται από την Premier League για να ολοκληρώσει την αγορά.

«Η συμφωνία μεταξύ της 777 Partners και της Blue Heaven Holdings Limited για την πώληση και την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του συλλόγου έληξε σήμερα», ανέφερε η Έβερτον σε ανακοίνωσή της.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αναγνωρίζει το σημαντικό επίπεδο οικονομικής υποστήριξης που έχει προσφέρει η 777 Partners στον σύλλογο τους τελευταίους μήνες και θα ήθελε με αυτήν την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει για αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Μοσίρι, πρώην μέτοχος της Άρσεναλ, αγόρασε για πρώτη φορά μερίδιο 49,9% στην Έβερτον το 2016. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, είχε αυξήσει το μερίδιό του στο 94,1% με εισφορά κεφαλαίου 100 εκατομμυρίων λιρών (130 εκατομμυρίων δολαρίων). Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επένδυσε σχεδόν 750 εκατομμύρια ευρώ (810 εκατομμύρια δολάρια) σε μεταγραφές για να χτίσει την ομάδα από την άφιξη του Μοσίρι, η Έβερτον συχνά βρίσκεται κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει δώσει μάχες τις τελευταίες σεζόν για να γλυτώσει τον υποβιβασμό.

Ο σύλλογος τερμάτισε 15ος στην Πρέμιερ Λιγκ αφού χτυπήθηκε με δύο ξεχωριστές αφαιρέσεις πόντων για παραβίαση των κανόνων.

Η Έβερτον είναι πλέον ελεύθερη να μιλήσει με άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με το BBC να αναφέρει ότι ο συνιδιοκτήτης της Κρίσταλ Πάλας, Τζον Τέξτορ, ο οποίος θέλει να πουλήσει το πλειοψηφικό του πακέτο στο λονδρέζικο κλαμπ, θα θεωρούσε την Έβερτον ως ευκαιρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider