Tesla: Αγωγή κατά του Μασκ από μέτοχο για εσωτερική ενημέρωση σε πώληση μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Αγωγή κατά του Μασκ από μέτοχο για εσωτερική ενημέρωση σε πώληση μετοχών
Αφορά σε πώληση μετοχών αξίας περισσότερων από 7,5 δισ. δολαρίων το 2022.

Ο Έλον Μασκ είχε εκ των έσω πληροφόρηση για μια μείωση στους αριθμούς παραγωγής και παράδοσης που αντιμετώπιζε η Tesla, όταν πούλησε μετοχές αξίας περισσότερων από 7,5 δισ. δολαρίων το 2022, ισχυρίστηκε ένας μέτοχος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων σε αγωγή που κατέθεσε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε εσωτερική πληροφόρηση ότι η Tesla θα έχανε τους στόχους του τέταρτου τριμήνου εκείνο το έτος όταν πούλησε τις μετοχές, ισχυρίστηκε ο επενδυτής της Tesla, Michael Perry, στη μήνυση, που κατατέθηκε την Πέμπτη σε δικαστήριο του Ντελάγουερ.

Βασιζόμενος σε αυτές τις πληροφορίες όταν πούλησε μέρος του μερίδιού του στην Tesla, με στόχο να αποκτήσει κεφάλαια για να ενισχύσει την εξαγορά του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, τότε γνωστής ως Twitter, ο Μασκ «εκμεταλλεύτηκε τη θέση του στην Tesla και παραβίασε τα καθήκοντά του» προς την εταιρεία και τους μετόχους, είπε ο Perry στην αγωγή του.

«Ο Μασκ επωφελήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά του και την εκμετάλλευση των εσωτερικών πληροφοριών», αναφέρει η αγωγή.

Αυτή είναι η τελευταία διαμάχη που αφορά τον Μασκ και τις αγορές και τις πωλήσεις μετοχών του. Η αγωγή έρχεται την ίδια εβδομάδα που ο 52χρονος δισεκατομμυριούχος συμφώνησε να συμμετάσχει σε τρίτο γύρο ανάκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για την έρευνα για την εξαγορά του στο Twitter και εάν αποκάλυψε αληθώς το αρχικό του μερίδιο στην εταιρεία.

Νωρίτερα, μετά από σύγκρουση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για μια ανάρτηση στο Twitter που έκανε σχετικά με την ιδιωτική απόκτηση της Tesla από πλευράς του, του επιβλήθηκε πρόστιμο και ο ίδιος αναγκάστηκε να δεχτεί έναν «επιτηρητή στο Twitter», έναν δικηγόρο της Tesla για να ελέγξει τις αναρτήσεις του σχετικά με την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider