Στα ραντάρ της Saudi Telecom η United Group, μητρική της Nova

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ραντάρ της Saudi Telecom η United Group, μητρική της Nova
Στα πρώτα στάδια εξέτασης υποβολής προσφοράς για την ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης United Group, μητρική της Nova, φέρεται πως βρίσκεται η STC Group της Σαουδικής Αραβίας.

Στα πρώτα στάδια εξέτασης υποβολής προσφοράς για την ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης United Group, μητρική της Nova, φέρεται πως βρίσκεται η STC Group της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τρία άτομα με γνώση του θέματος που επικαλείται σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters, η βρετανική BC Partners, που εξαγόρασε την United Group το 2019 από την KKR, συνεργάζεται με συμβούλους για την πώληση που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Ειδικότερα, η STC έχει θέσει επί τάπητος όλα τα δεδομένα, χωρίς να έχει καταλήξει στο εάν θα προχωρήσει ή όχι σε επίσημη προσφορά. Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο deal θα αποτιμούσε την United Group περίπου στα 8 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με τις πηγές του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Πάντως, εάν τελικά η STC κάνει το deal, θα επεκταθεί περαιτέρω στον ευρωπαϊκό τομέα τηλεπικοινωνιών με την εξαγορά της United Group. Είναι ενδεικτικό πως το 2023 απέκτησε μερίδιο 4,9% στην ισπανική Telefonica, με δυνατότητα να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της σε σχεδόν 10%. Η θυγατρική της STC, TAWAL, πήρε επίσης στην κατοχή της τα assets πύργων τηλεπικοινωνιών του United Group σε Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία.

Παράλληλα, η United Group έχει προσελκύσει επίσης την προσοχή από funds υποδομών που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προσφορές για συγκεκριμένες χώρες, όπως η Ελλάδα (Nova), η Κροατία και η Σλοβενία. Η Emirates Telecommunications που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι δήλωσε τον Απρίλιο ότι εξέτασε «ευκαιρίες στην αγορά» αλλά δεν κάνει κίνηση. Τα έσοδα και τα EBITDA της United Group αυξήθηκαν 7% στα 2,7 δισ. ευρώ και 988 εκατ. ευρώ αντίστοιχα πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

mAiGreece: Η νέα εφαρμογή που θα λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός ταξιδιού

Washington Post: Αιφνιδιαστική παραίτηση της διευθύντριας - Σε διαδικασία μεγάλης αναδιάρθωσης η εφημερίδα

S&P Global: Βελτίωση της απόδοσης του ελληνικού μεταποιητικού τομέα τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider