Under Armour: Συμφώνησε να πληρώσει 434 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγή μετόχων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Under Armour: Συμφώνησε να πληρώσει 434 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγή μετόχων
Η Under Armour ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφώνησε να πληρώσει 434 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή του 2017

Η Under Armour ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφώνησε να πληρώσει 434 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή του 2017, η οποία κατηγορεί την εταιρεία αθλητικών ειδών για εξαπάτηση σχετικά με την αύξηση των εσόδων της προκειμένου να ανταποκριθεί στις προβλέψεις της Wall Street.

Ο προτεινόμενος διακανονισμός, με την επιφύλαξη της έγκρισης του δικαστηρίου, αποτρέπει την προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου δίκη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βαλτιμόρης. Η αγωγή των μετόχων κατηγορούσε την εταιρεία και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κέβιν Πλανκ ότι τους παραπλάνησε σκόπιμα σχετικά με την οικονομική υγεία της εταιρείας.

Το 2021, η εταιρεία με έδρα τη Βαλτιμόρη είχε συμφωνήσει να πληρώσει 9 εκατομμύρια δολάρια για να διακανονίσει τις χρεώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την αύξηση των εσόδων της.

Η SEC κατά την έρευνά της διαπίστωσε ότι η Under Armour παρέλειψε να γνωστοποιήσει στους επενδυτές ότι εφάρμοσε μια τακτική πωλήσεων για να «επιταχύνει» τη χρήση συνολικά 408 εκατομμμυρίων δολαρίων σε υπάρχουσες παραγγελίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Ο Μαρκ Σόλομον, επικεφαλής σύμβουλος των μετόχων και εταίρος της εταιρείας δικαστικών διαφορών Robbins Geller Rudman & Dowd, χαρακτήρισε τον προτεινόμενο διακανονισμό «σημαντική νίκη» που υπογραμμίζει τον βασικό ρόλο των συνταξιοδοτικών ταμείων στην απόδοση ευθυνών στις εταιρείες.

Από την πλευρά της η Under Armour δήλωσε ότι προτίθεται να καταβάλει το ποσό του διακανονισμού των 434 εκατ. δολαρίων μέσω μετρητών, καθώς και με την ανάληψη της ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 1,1 δισ. δολαρίων.

Η Under Armour δήλωσε επίσης ότι αρνείται σταθερά τις κατηγορίες και προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία επί της αρχής, η οποία δεν αποτελεί παραδοχή ή διαπίστωση σφάλματος ή αδικήματος.

Η εταιρεία αναμένει ότι η συνολική πρόβλεψη για ενδεχόμενες νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με την αγωγή θα φτάσει τα 434 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2025, από 100 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του οικονομικού έτους 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider